špenátové rizoto
Krémové špenátové rizoto
Autor receptu: kikuska123
Jednoduché špenátové rizoto, ktoré si každý zamiluje.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si dáme do hrnca uvariť ryžu. Keď je hotová, scedíme ju, opláchneme vlažnou vodou a dáme bokom.
- Pripravíme si buď veľkú hlbokú panvicu alebo hrniec, na miernom ohni rozpustíme maslo a prilejeme olivový olej. Ja dávam asi cca 2-3 cm plátok masla. Dáme restovať nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. 2-3 minútky restujeme za stáleho miešania na miernom ohni. Pridáme umytý a odkvapkaný baby špenát a 3-4 minútky miešame. Keď je špenát trošku podusený, pridáme cca 1/3 z mrazeného špenátového pretlaku a stále miešame. Zbytok z pretlaku si necháme na nabudúce alebo do polievky. Miešame až sa mrazený špenát pekne rozpustí a spojí s baby špenátom. Pridáme soľ a korenie a postupne odkvapkanú uvarenú ryžu. Pomaly primiešavame, aby sa všetko pekne spojilo.
- Na záver pridáme smotanu a vznikne nám krásne krémové zelené rizoto. Na vrch nezabudneme posypať strúhaným parmezánom a môžeme papať.
Hodí sa k tomu aj na prírodno urobený kurací steak ale ja mám rada bez mäsa.