Krémové špenátové rizoto

pumaamravec - fotkapumaamravec, 1. februára 2014

Lahodné rizoto s čerstvým špenátom:) Aj pre tých, ktorí nemôžu laktózu ;)

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

45 g
40 g
350 ml
1 ks
1 strúčik
80 ml




Postup

  1. 1

    Špenát nakrájame na pásiky, cibuľu a cesnak nadrobno.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu skoro dozlatista, potom pridáme cesnak a dorestujeme. Vsypeme ryžu a jemne ju osmahneme. Podlejeme vývarom a varíme cca 25 minút kým ryža nezmäkkne. Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a pridáme špenát. Chvilku povaríme a podávame.

Diskusia k receptu

eviana
Mňam, rizotko vyzerá veľmi chutne... 5*
martinis
Jediné, čo mi tu chýba, je dúšok bieleho vína na začiatok dusenia :) A pre tých, ktorí laktózu môžu, rozhodne aj trocha parmezánu a masla, je to jedno z najlepších jedál :-))
veroni186
Je skvele, aj synovi (takmer 2 roky) chuti . Budem robit castejsie a vyskusam aj ine Tvoje recepty. Vdaka! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia