Cestoviny
Krémové cestoviny s kalettes a šampiňónmi
Autor receptu: blissofplants
Dajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google
mi prezradil, že táto krásna
zelenina je „kríženec“ medzi kelom
a ružičkovým kelom a že sa volajú
kalety?! Vyskúšali ste ich už?
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme nakrájaný pór, papriku a cherry paradajky.
- Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, šampiňóny, kalettes a dusíme 10 minút.
- Dobre ochutíme. Zalejeme smotanou a varíme ďalších 10 minút.
- Medzitým v hrnci uvaríme cestoviny a keď sú hotové, zmiešame ich s krémovou zeleninou.
- Ak treba, dochutíme.
Cestoviny výborne chutia s opraženými píniovými orieškami, čerstvým tymianom, bazalkou, olivami a jadierkami z granátového jablka.