Cestoviny

Krémové cestoviny s kalettes a šampiňónmi

Autor receptu: blissofplants

Dajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google mi prezradil, že táto krásna zelenina je „kríženec“ medzi kelom a ružičkovým kelom a že sa volajú kalety?! Vyskúšali ste ich už?

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji opražíme nakrájaný pór, papriku a cherry paradajky.
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, šampiňóny, kalettes a dusíme 10 minút.
  3. Dobre ochutíme. Zalejeme smotanou a varíme ďalších 10 minút.
  4. Medzitým v hrnci uvaríme cestoviny a keď sú hotové, zmiešame ich s krémovou zeleninou.
  5. Ak treba, dochutíme. Cestoviny výborne chutia s opraženými píniovými orieškami, čerstvým tymianom, bazalkou, olivami a jadierkami z granátového jablka.