Milujem kremové polievky a tak by som Vám rád predstavil jednoduchý recept z čerstvých špenátových listov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenátové listy preberieme a odstránime zvädnuté kúsky listov, opláchneme pod tečúcou vodou, nadrobno pokrájame šalotku a cesnak. Do rozohriateho hrnca pridáme maslo, olej a orestujeme šalotku dozlatista, pridáme cesnak rýchlo orestujeme abz nezhorkol, pridáme špenátové listy a podusíme tak 5min.
-
2
Prilejeme slepačí vývar alebo bujón, možeme použiť aj zeleninový. Povaríme 10min nakoniec dochutíme soľou a korením, rozmixujeme ponorným mixérom počas mixovania prilejeme smotanu na zjemnenie.
- 3
Potom polievku necháme povariť asi 5 min na miernom ohni za stáleho miešania. Môžeme podávať s podusenými listami špenátu, ktoré si odložíme počas varenia .
- 3
Diskusia k receptu