Krémová polievka z ružičkového kelu s pórom

Autor receptu: robo

Jednoduchý postup, rýchla príprava, vynikajúci výsledok. Kombináciu pikantno-nahorklej chuti ružičkového kelu s pórom vyvažuje sladko-voňavé karí korenie. Polievka hustotou pripomínajúca prívarok uspokojí výživnou hodnotou aj ako ľahký obed. Celkový čas prípravy: 25 minút.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu s koreninami dáme variť, časť šalátu necháme na zdobenie. Varíme do polomäkka (cca 15 min).
  2. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Zjemníme maslom.
  3. Zdobíme polovicou natvrdo uvareného vajca, posypeme rezančekmi šunky, kockami kapie a šalátom. Podávame s dozlatista opečenými hriankami.