Krémová polievka z ružičkového kelu s pórom
Autor receptu: robo
Jednoduchý postup, rýchla príprava, vynikajúci výsledok. Kombináciu pikantno-nahorklej chuti ružičkového kelu s pórom vyvažuje sladko-voňavé karí korenie. Polievka hustotou pripomínajúca prívarok uspokojí výživnou hodnotou aj ako ľahký obed. Celkový čas prípravy: 25 minút.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu s koreninami dáme variť, časť šalátu necháme na zdobenie. Varíme do polomäkka (cca 15 min).
- Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Zjemníme maslom.
- Zdobíme polovicou natvrdo uvareného vajca, posypeme rezančekmi šunky, kockami kapie a šalátom.
Podávame s dozlatista opečenými hriankami.