Papriková polievka
Papriková polievka

Krémová polievka z pečenej papriky

hviera - fotkahviera, 19. júla 2017
Krémová polievka z pečenej papriky
Foto: hviera

Nikdy predtým som túto polievku nejedla, ale vždy som ju chcela ochutnať, vyskúšať. Dnes som si povedala, že nastal správny čas na jej vyskúšanie, Zobraziť celý popisNikdy predtým som túto polievku nejedla, ale vždy som ju chcela ochutnať, vyskúšať. Dnes som si povedala, že nastal správny čas na jej vyskúšanie, a musím povedať, že sa osvedčila, určite ju ešte spravím.

3
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks väčšie
1 ks
2-3 strúčiky
100 ml (alebo kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Najlepšia je paprika veľká, mäsitá a červená. Papriku dáme do rúry piecť na 220 stupňoch, cca 15-20 minút, občas otočíme. Môžeme buď v celosti, prípadne aj už bez stredu, prepolenú. Pečieme pokiaľ sa koža pomaly neoddeľuje všade.

    Krémová polievka z pečenej papriky - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení dáme papriku do sáčku na cca 10 minút. Potom odstránime šupky. (Tým že ju dáme do sáčku, pôjde šupka ľahšie dole). Papriku nakrájame na kocky.

  3. 3

    Na panvicu dáme olivový olej, pokrájanú cibuľu, po chvíli aj pokrájaný cesnak. Keď začína chytať "farbu", podlejeme zeleninovým vývarom (varila som popritom aj hokkaido, použila som vodu z neho). Ak nemáme vývar, kľudne aj vodu. Pridáme nakrájanú papriku. Varíme cca 10 minút.

  4. 4

    Po uvarení necháme trochu vychladnúť. Keď plánujem rozmixovať jedlo ponorným mixérom, vždy nechám jedlo trochu vychladnúť. Po vychladnutí ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie alebo kyslú smotanu, znova premixujeme. Dáme variť na chvíľu so soľou a čiernym korením. Pri podávaní môžeme ozdobiť napr. sezamom, tekvicovými alebo slnečnicovými jadierkami. Dobrú chuť.

    Krémová polievka z pečenej papriky - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja som prave vcera robila polievku z pečenych paradajok od @2010 ,je vyborna :-) Urcite aj tvoja z paprik velmi chutná.