Polievka z pečenej červenej papriky fotorecept
Foto: zuzanami
Inšpiráciu na túto polievku mám od kamarátky Lenky. Je to jednoduchý recept a v našej rodine sa stal hitom tohto leta. Skúste a budete Zobraziť celý popisInšpiráciu na túto polievku mám od kamarátky Lenky. Je to jednoduchý recept a v našej rodine sa stal hitom tohto leta. Skúste a budete prekvapení. Maslo môžete nahradiť napríklad kokosovým alebo iným olejom. Smotanu tiež možno nahradiť napríklad sójovým mliekom alebo mandľovým mliekom. Polievka je chutná aj bez smotany.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Červenú hrubostennú papriku zbavíme jadrovníkov, rozdelíme na polovice, poukladáme na suchý plech a v rozohriatej rúre pečieme 25 - 30 minút pri 200 °C. Správne upečená je, keď sa na nej vytvárajú "bublinky".
-
2
Papriku necháme ochladnúť. Zbavíme ju šupy. Ide to pomerne jednoducho.
-
3
Na masle v hrnci opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme ošúpanú papriku a zalejeme vodou, ale len toľko, aby bola paprika ponorená. Necháme zovrieť.
-
4
Rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, soľ, čierne korenie a provensálske korenie podľa chuti. Polievka má vynikajúcu chuť aj akéhokoľvek korenia. Necháme už len zovrieť a môžeme servírovať. Najlepšie sa nám osvedčila s nadrobno pokrájaným chlebíkom nasucho upečeným v rúre.
Diskusia k receptu