Krémová polievka z maslovej tekvice
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. novembra 2022
mesačník Varecha, 3. novembra 2022
Foto: Shutterstock
Úžasne krémová tekvicová polievka, ktorej lákavé zafarbenie podporuje aj použité karí korenie.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme zrniečka, dužinu ošúpeme a nakrájame na kocky.
- 2
Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme maslo, karí a restujeme asi 3 minúty.
- 3
Pridáme nakrájanú tekvicu, premiešame a zalejeme vývarom. Varíme asi 30 minút, tekvica musí byť mäkká.
- 4
Dochutíme citrónovou šťavou a soľou a polievku dohladka rozmixujeme.
- 5
Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka a posypeme nimi porcie polievky.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu