Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Krémová polievka z maslovej tekvice

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. novembra 2022
Krémová polievka z maslovej tekvice
Foto: Shutterstock

Úžasne krémová tekvicová polievka, ktorej lákavé zafarbenie podporuje aj použité karí korenie.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks (stredná)
1 ks
2 strúčiky
1 PL strúhaný
1 PL
1 PL
1 PL
1 l
1 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme zrniečka, dužinu ošúpeme a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme maslo, karí a restujeme asi 3 minúty.

  3. 3

    Pridáme nakrájanú tekvicu, premiešame a zalejeme vývarom. Varíme asi 30 minút, tekvica musí byť mäkká.

  4. 4

    Dochutíme citrónovou šťavou a soľou a polievku dohladka rozmixujeme.

  5. 5

    Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka a posypeme nimi porcie polievky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia