Tekvicová polievka

Krémová polievka z maslovej tekvice

Autor receptu: redakcia

Úžasne krémová tekvicová polievka, ktorej lákavé zafarbenie podporuje aj použité karí korenie.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme zrniečka, dužinu ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme maslo, karí a restujeme asi 3 minúty.
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu, premiešame a zalejeme vývarom. Varíme asi 30 minút, tekvica musí byť mäkká.
  4. Dochutíme citrónovou šťavou a soľou a polievku dohladka rozmixujeme.
  5. Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka a posypeme nimi porcie polievky.