Foto: uzaska
Falošná ostrá rybacia
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky, mrkvu, cibuľu, šampiňóny a cesnak (ja som pridala aj kus nevyužitého baklažánu) si nakrájame nadrobno, riasu (nori na sushi) natrháme/nastriháme na malé kúsky, všetko vložíme do hrnca, zalejeme olejom. Pridáme korenia, pomer neviem - sypem to rovno z balenia... každý podľa seba. Zamiešame a dáme chvíľu restovať (premiešavame, nech to neprihorí)
- 2
Keď sa zelenina začne lepiť na dno hrnca, zalejeme ju vodou. Pridáme bujón, sójovku, šťavu z citróna a vňať.
- 3
Varíme, kým sa zelenina neuvarí. Pridáme vločky a šošovicu.
- 4
Po 5 minútach polievku odstavíme, rozmixujeme (netreba veľmi nahladko) a prípadne dochutíme/dosolíme...
- 5
P.S.:Presnú gramáž a počet surovín neviem, varím v litrovom hrnci, zeleniny som mala pôvodne polovicu hrnca a doliala som ho vodou až po okraj.
- 6
+ bohužiaľ, lepšiu fotku ako túto som nestihla odfotiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu