Krémeš

darina57 - fotkadarina57, 2. apríla 2013
Krémeš
Foto: darina57

Suroviny

2 ks
2 ks
18 dkg
1 l
4 ks
odhadom
1/2 l




Postup

  1. 1

    upečieme si lístkové cesto jedno som pokrájala na kocky pred pečenim....

  2. 2

    krém: uvaríme si z mlieka a zlatych klasov puding ..potom vymiešame cukor s maslom pridáme rum...a ked puding vychladne spojíme to do hromady..šľahačku vyšlaháme ..stužovač nedávam ..používam rastlinnú..tam netreba..drží vynikajúco..

  3. 3

    na prvý plát dám plnku ..potom pridám šlahačku..a zakryjem upečenými kockami..posypem cukrom ..a je to!!!je výborný...

Diskusia k receptu

sisuk
vypadajú nádherne!!! Dávno som ho nerobila, určite upečiem budúci týždeň, keď sa vráti syn zo zahraničia (ako "bolestné", že nebol doma cez Veľkú noc). Robím trošku iný krém (puding so žĺtkami + sneh z bielkov, navrch šľahačka) ..
taxitaxi
Tak takéto krásne som videl naposledy 30 rokov späť v klasickej cukrárni a teraz tie tvoje :-) Klobúk dole. Mimochodom aj tvoja profilová fotka je zaujímavá. To je torta?
ubka
nádherný krémeš a celkom ako kedysi z cukrárne, ako píše @taxitaxi...fakt vydarený-blahoželám Ti k takému dielu :-)
staja
Krásny krémeš, na zahryznutie. To používaš tú šľahačku, čo sa predáva v litrovom balení?
smajliqa
krasny kremes.. mam len jednu otazku, ked soms a tu volakedy pytala na slahacku od RAja, na tu rastlinnu, tak mi kazdy jeden na vareche povedal, aky je to humus.....
tak teraz neviem, ci je fakt super, alebo je to teda odporne, rada by som ich urobila, tie kremese podla teba, vyzeraju krasne,, ale ako budu chutit????
betka43
Nikdy se nevrátí pohádka mládí,a tento fantastický krémes ma vrátil do cukrárne kde som ich kupovala za 0.90 halierov,vďaka za pripomenutie skúsim si tu pohádku upiecť.
anka246
joj či sú krásne.. len keby sa dalo do nich zahryznúť.. no keď sa nedá, musím napiecť :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Krémeš krásny, fantasticky, ale tie 2 ks 250 gr. masla? Nie je to omyl?