Krém z medvedieho cesnaku fotorecept
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 18. marca 2016
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 18. marca 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom sparíme listy medvedieho cesnaku. Rozmixujeme, precedíme a dochutíme.
- 2
Podávame s pošírovaným vajíčkom, ktoré si pripravíme tak, že dáme variť vodu s trochou octu, necháme zovrieť, v strede pomocou lyžičky urobíme vír, do ktorého vkladáme rozbité vajce. Pošírujeme asi 3 minúty. Hotovú polievku dozdobíme mliečnou penou.
- 3
Bylinkové krutóny: Bielu hrianku nakrájame na malé kocky, pridáme maslo, nasekané bylinky, parmezán a krátko zapečieme v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu