Krém z medvedieho cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom sparíme listy medvedieho cesnaku. Rozmixujeme, precedíme a dochutíme.
  2. Podávame s pošírovaným vajíčkom, ktoré si pripravíme tak, že dáme variť vodu s trochou octu, necháme zovrieť, v strede pomocou lyžičky urobíme vír, do ktorého vkladáme rozbité vajce. Pošírujeme asi 3 minúty. Hotovú polievku dozdobíme mliečnou penou.
  3. Bylinkové krutóny: Bielu hrianku nakrájame na malé kocky, pridáme maslo, nasekané bylinky, parmezán a krátko zapečieme v rúre.