Krehký slivkový koláč s pudingovým krémom
Foto: Mitzy
Koláč je výsledkom kombinovania obľúbeného s obľúbeným. Alebo... Keď na trhu kúpite krásne slivky a okrem pojedania raw vás máta niečo upiecť. Koláčik z Zobraziť celý popisKoláč je výsledkom kombinovania obľúbeného s obľúbeným. Alebo... Keď na trhu kúpite krásne slivky a okrem pojedania raw vás máta niečo upiecť. Koláčik z rozmaru ženského pečený...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
180 g |
|
125 g |
|
2-4 PL |
|
3 PL studená |
|
Krém: | |
2 a 1/3-1/2 PL |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
400-500 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zo surovín na korpus vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a vložíme do tortovej formy s priemerom 20 cm. (Formu predtým vytrieme maslom.) Cesto okolo obruče navýšime o cca 3 cm, aby vznikli zdvihnuté okraje. Korpus pečieme cca 10 minút na 200 stupňov Celzia. Je dobré zaťažiť ho papierom na pečenie a fazuľou. Poprípade popichať dno cesta vidličkou.
- 2
Medzitým ako sa pečie korpus, si pripravíme krém zo Zlatého klasu. V malom kastróliku na vedľajšej platničke podusíme pár minút na masle nakrájané slivky s cukrom, až zmäknú a rozvoniavajú. Potom ich poprášime škoricou a premiešame.
- 3
Keď vytiahneme korpus z rúry, nastavíme ju na 180 stupňov. Na korpus rozotrieme pudingový krém a na vrch naukladáme pomocou varešky slivkovú zmes. Môžeme ešte trochu pocukriť trstinovým cukrom. Vložíme do rúry na pol hodinu dopiecť.
- 4
Koláčik necháme vychladnúť a podávame ku káve či čaju. Dobrú chuť!
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne :) ;)
Našla som tento tvoj koláčik a dobre som veru urobila, je výborný! Ja som ho robila do 24cm formy, aby bolo cesto tenšie, viac mi to tak chutí. Bol dobrý ešte aj taký trochu teplý a určite bude ešte lepší zajtra keď bude dobre vychladený z chladničky. Teším sa ako si dám ku kávičke.
Ďakujem za recept. Pekný víkend.
nie, nejde vajíčko, čo je i dobre, keď je medzinárodný vajíčkový škandál :) cesto je robené podľa receptu na sladké krehké cesto francúzskej kuchyne :)
Teším sa, že inšpiroval ;)