Krehký slivkový koláč s pudingovým krémom

mitzyMitzy, 32 ročná žena, 5. septembra 2017 10:48
Ďalšie jej recepty »

Krehký slivkový koláč s pudingovým krémomFoto: Mitzy

Koláč je výsledkom kombinovania obľúbeného s obľúbeným. Alebo... Keď na trhu kúpite krásne slivky a okrem pojedania raw vás máta niečo upiecť. Koláčik z rozmaru ženského pečený...

4-8
porcie
60 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
180 g
125 g
2-4 PL
3 PL studená
Krém:
2 a 1/3-1/2 PL
250 ml
2 PL
Na vrch:
400-500 g
4 PL
2 PL
 podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Zo surovín na korpus vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a vložíme do tortovej formy s priemerom 20 cm. (Formu predtým vytrieme maslom.) Cesto okolo obruče navýšime o cca 3 cm, aby vznikli zdvihnuté okraje. Korpus pečieme cca 10 minút na 200 stupňov Celzia. Je dobré zaťažiť ho papierom na pečenie a fazuľou. Poprípade popichať dno cesta vidličkou.

  2. 2

    Medzitým ako sa pečie korpus, si pripravíme krém zo Zlatého klasu. V malom kastróliku na vedľajšej platničke podusíme pár minút na masle nakrájané slivky s cukrom, až zmäknú a rozvoniavajú. Potom ich poprášime škoricou a premiešame.

    Krehký slivkový koláč s pudingovým krémom - obrázok 2
  3. 3

    Keď vytiahneme korpus z rúry, nastavíme ju na 180 stupňov. Na korpus rozotrieme pudingový krém a na vrch naukladáme pomocou varešky slivkovú zmes. Môžeme ešte trochu pocukriť trstinovým cukrom. Vložíme do rúry na pol hodinu dopiecť.

    Krehký slivkový koláč s pudingovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Koláčik necháme vychladnúť a podávame ku káve či čaju. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist