Mrkvový šalát

Krehký šalát z mrkvy s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu ošúpeme a pomocou špiralizéra nastrúhame na špagety.
  2. Z umytého a osušeného citróna ostrúhame trochu žltej kôry a zmiešame ju s 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL oleja, pretlačeným cesnakom, nastrúhaným zázvorom, rybacou a čili omáčkou. S týmto dresingom zmiešame mrkvu a necháme ju chvíľu marinovať.
  3. Kuracie prsia osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Nakrájame na kúsky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji.
  4. Marinovanú mrkvu rozdelíme na taniere a doplníme kúskami opečeného kuracieho mäsa. Všetko posypeme semienkami a bylinkami.