Krehké rezne z rúry fotorecept

amelie - fotkaamelie, 15. mája 2015
Krehké rezne z rúry (fotorecept)
Foto: amelie

Takéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj kulinársky nedouk dokáže vybrať mäso z marinády, poukladať ho na plech a šupnúť do rúry. Je to moja variácia na osvedčený postup. Rezne sú jemné a v podstate bez tuku.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g (alebo iné mäso)
Marináda:
150 ml
150 ml
2 pl
1 pl
 (alebo sušený)
2 čl (alebo iba kurkuma)
 (alebo repkový)
 alebo podrvené kukuričné lupienky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odblanené a odtučnené kuracie stehná rozkrojíme naplocho. Môžete použiť akékoľvek mäso podľa vlastného výberu, ktoré sa hodí na rezne. Bravčové mäso naklepeme, má tuhšiu svalovú štruktúru.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky mäsa poukladáme do pripravenej marinády a dáme na 12 hodín ( na noc) do chladničky. Najlepšie v nádobe, ktorá nezaberá veľa miesta a dá sa zakryť fóliou, aby sa jednotlivé potraviny neovplyvňovali rôznymi arómami.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po odležaní vyberieme z marinády toľko mäsa, koľko práve potrebujeme a rezne obalíme v hrubej strúhanke alebo v podrvených kukuričných lupienkoch s postrúhanou citrónovou kôrou.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veľký plytký plech vystelieme papierom na pečenie, dobre ho naolejujeme a poukladáme naň obalené rezne. Pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180°C. Podávame s opečenými zemiakmi a šalátom. Manžel toto jedlo nazval "dobré mäso bez roboty". Hm...

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@amelie , vieš, že spravím toto mäsko bez roboty, prišlo mi to ako na "zavolanú" také mám rada, čo za mňa spraví "čas", možno aj ten ligurček by tam pasoval.
Momentálne som viac v záhrade, ale sem tam som aj roztieskavačka, tlieskam vtákom, nech si tancujú, ale nie na našej čerešni, čerešne ako začali dozrievať, už aj si ich "svičky" vtáky uzurpujú, hrúza, strom ako dom, nedá sa len tak ochrániť proti vtáčiemu náletu .
Dobry tip, smotana respektive kyslost obsiahnuta v nej zjemnuje maso a to nielen kuracie. Ked nemame insie,, po ruke" moze posluzit aj obycajne skysnute mlieko.
Rezne mas krasne, urcite ich skusim spravit aj ja v rure.
Dakujem pekne za recept, uz je v kk. ★ ★ ★ ★ ★

Ďalšie recepty: