Foto: amelie
Takéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj kulinársky nedouk dokáže vybrať mäso z marinády, poukladať ho Zobraziť celý popisTakéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj kulinársky nedouk dokáže vybrať mäso z marinády, poukladať ho na plech a šupnúť do rúry. Je to moja variácia na osvedčený postup. Rezne sú jemné a v podstate bez tuku.
na 180 °C
Suroviny
1000 g (alebo iné mäso) |
|
Marináda: | |
150 ml |
|
150 ml |
|
2 pl |
|
1 pl |
|
(alebo sušený) |
|
2 čl (alebo iba kurkuma) |
|
(alebo repkový) |
|
alebo podrvené kukuričné lupienky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Odblanené a odtučnené kuracie stehná rozkrojíme naplocho. Môžete použiť akékoľvek mäso podľa vlastného výberu, ktoré sa hodí na rezne. Bravčové mäso naklepeme, má tuhšiu svalovú štruktúru.
-
2
Plátky mäsa poukladáme do pripravenej marinády a dáme na 12 hodín ( na noc) do chladničky. Najlepšie v nádobe, ktorá nezaberá veľa miesta a dá sa zakryť fóliou, aby sa jednotlivé potraviny neovplyvňovali rôznymi arómami.
-
3
Po odležaní vyberieme z marinády toľko mäsa, koľko práve potrebujeme a rezne obalíme v hrubej strúhanke alebo v podrvených kukuričných lupienkoch s postrúhanou citrónovou kôrou.
-
4
Veľký plytký plech vystelieme papierom na pečenie, dobre ho naolejujeme a poukladáme naň obalené rezne. Pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180°C. Podávame s opečenými zemiakmi a šalátom. Manžel toto jedlo nazval "dobré mäso bez roboty". Hm...
jojojoooj..to -bez roboty-to já rada..
ešte od teba rada:
-pečieme neprikryté..??
-počas pečenia neobraciame..??
ja mám krkovičku..môže byť..??
Momentálne som viac v záhrade, ale sem tam som aj roztieskavačka, tlieskam vtákom, nech si tancujú, ale nie na našej čerešni, čerešne ako začali dozrievať, už aj si ich "svičky" vtáky uzurpujú, hrúza, strom ako dom, nedá sa len tak ochrániť proti vtáčiemu náletu .
Rezne mas krasne, urcite ich skusim spravit aj ja v rure.
Dakujem pekne za recept, uz je v kk. ★ ★ ★ ★ ★
*****