Krehké rezne z rúry fotorecept

amelie - fotkaamelie, 15. mája 2015 10:26
Ďalšie recepty »
Krehké rezne z rúry (fotorecept)Foto: amelie

Takéto rezne robím, keď mám veľa inej práce a na kuchyňu mi nezostáva čas. Aj kulinársky nedouk dokáže vybrať mäso z marinády, poukladať ho na plech a šupnúť do rúry. Je to moja variácia na osvedčený postup. Rezne sú jemné a v podstate bez tuku.

25 min
na 180 °C

Suroviny

1000 g (alebo iné mäso)
Marináda:
150 ml
150 ml
2 pl
1 pl
 (alebo sušený)
2 čl (alebo iba kurkuma)
 (alebo repkový)
 alebo podrvené kukuričné lupienky
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Odblanené a odtučnené kuracie stehná rozkrojíme naplocho. Môžete použiť akékoľvek mäso podľa vlastného výberu, ktoré sa hodí na rezne. Bravčové mäso naklepeme, má tuhšiu svalovú štruktúru.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky mäsa poukladáme do pripravenej marinády a dáme na 12 hodín ( na noc) do chladničky. Najlepšie v nádobe, ktorá nezaberá veľa miesta a dá sa zakryť fóliou, aby sa jednotlivé potraviny neovplyvňovali rôznymi arómami.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po odležaní vyberieme z marinády toľko mäsa, koľko práve potrebujeme a rezne obalíme v hrubej strúhanke alebo v podrvených kukuričných lupienkoch s postrúhanou citrónovou kôrou.

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veľký plytký plech vystelieme papierom na pečenie, dobre ho naolejujeme a poukladáme naň obalené rezne. Pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180°C. Podávame s opečenými zemiakmi a šalátom. Manžel toto jedlo nazval "dobré mäso bez roboty". Hm...

    Krehké rezne z rúry (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist