Jablkové rožteky
	        Krehké jablkové rožky (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.
| 		  
				  	  
				  	35 ks porcií  | 
				  	  
				  	30-40 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Suroviny na plnku a cesto.
 - Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme na panvicu, pridáme cukor, škoricu krátko dusíme. Necháme vychladnúť. Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy. K múčnej zmesi na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút.
 - Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, urobíme šúľok z ktorého trocha odkrojíme, robíme bochníky asi 35 kusov.
 - Každý bochník rozvaľkáme. Na spodnú časť  cesta dáme jablkovú plnku na vrchnú časť cesta urobíme zárezy, zrolujeme.
 - Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.
 - Upečené za horúca obalíme práškovým a vanilínovým cukrom.