Jablkové rožteky

Krehké jablkové rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.

35 ks
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku a cesto.
  2. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme na panvicu, pridáme cukor, škoricu krátko dusíme. Necháme vychladnúť. Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy. K múčnej zmesi na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút.
  3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, urobíme šúľok z ktorého trocha odkrojíme, robíme bochníky asi 35 kusov.
  4. Každý bochník rozvaľkáme. Na spodnú časť cesta dáme jablkovú plnku na vrchnú časť cesta urobíme zárezy, zrolujeme.
  5. Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.
  6. Upečené za horúca obalíme práškovým a vanilínovým cukrom.