Jablkové rožteky
Krehké jablkové rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.
35 ks porcií |
30-40 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na plnku a cesto.
- Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme na panvicu, pridáme cukor, škoricu krátko dusíme. Necháme vychladnúť. Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy. K múčnej zmesi na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, urobíme šúľok z ktorého trocha odkrojíme, robíme bochníky asi 35 kusov.
- Každý bochník rozvaľkáme. Na spodnú časť cesta dáme jablkovú plnku na vrchnú časť cesta urobíme zárezy, zrolujeme.
- Rožky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.
- Upečené za horúca obalíme práškovým a vanilínovým cukrom.