Jablkové rožteky fotorecept
Foto: olinecka
Rýchle rožteky s výbornou chuťou, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Jablková plnka: | |
2 ks väčšie |
|
2 PL |
|
1,5 PL čerstvé rozpustené |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
1 ks väčšie |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 PL čerstvé rozpustené |
|
štipka |
|
230 g |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na jablkovú plnku.
-
2
Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok, nastrúhame a dáme na panvicu.
-
3
Pridáme cukor, škoricu, rozpustené maslo a dusíme 3 minúty. Pridáme med, ešte trocha dusíme a dáme vychladnúť.
-
4
Suroviny na cesto.
-
5
Do misy dáme cukor, mlieko, vajíčko, vymiešame, pridáme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a štipku soli. Premiešame, nech sa všetko spojí. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva.
-
6
Múku s kypriacim práškom po častiach vmiešame do základu.
-
7
Hotové cesto.
-
8
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme bochníky.
-
9
Cesto rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na osem častí (trojuholníky). Na užšiu časť trojuholníkov urobíme zárezy, viď foto. Na širšiu stranu dáme jablkovú plnku a zrolujeme rožteky. Konce zľahka pritlačíme.
-
10
Hotové rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 - 20 minút.
-
11
Po upečení za horúca posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Ďakujem za reakciu na recept som rada, ze oslovil. Naozaj veľmi dobre rožteky.
Ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár a čas prečítať recept.
Som rada že sa recept páči.
Môžeš aj s makom, tvarohom a hrozienkami a potom aj s orechovou plnkou. Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu.
Určite zvládneš nenáročná príprava. Som rada, že sa recept páči.