Králičie roládky
Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu
s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným
bobkovým listom, osolíme, okoreníme a zalejeme
vodou. Privedieme do varu a necháme variť na miernom ohni asi hodinu.
- Po uvarení oberieme všetko mäso z kostí a pomocou potravinovej fólie ho zrolujeme do plátkov sušenej šunky a necháme stuhnúť v chladničke. Pred
podávaním odstránime fóliu a rolky necháme zapiecť
v rúre rozohriatej na 180 °C asi 10 minút.
- Na omáčku dáme do hrnca vývar z králičích stehien, víno
a sušené smrčky, necháme zredukovať a na záver pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
|