Králičie roládky

Králik so smrčkovou omáčkou s vínom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Postup

  1. Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Privedieme do varu a necháme variť na miernom ohni asi hodinu.
  2. Po uvarení oberieme všetko mäso z kostí a pomocou potravinovej fólie ho zrolujeme do plátkov sušenej šunky a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním odstránime fóliu a rolky necháme zapiecť v rúre rozohriatej na 180 °C asi 10 minút.
  3. Na omáčku dáme do hrnca vývar z králičích stehien, víno a sušené smrčky, necháme zredukovať a na záver pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.