Králičia rolka s mandľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A samozrejme výzdoba, ktorou všetci vítame jar.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a dusíme dosklovita. Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
  2. Nasekané mandle a petržlenovú vňať zmiešame s pečivom, so slaninou, s cibuľou, vajíčkami a dochutíme tymianom a soľou. Králika vykostíme, naplníme pripravenou plnkou a zviažeme špagátom, prípadne zabalíme do alobalu.
  3. Rolku pečieme v rúre asi hodinu pri teplote 180 °C. Medzitým pripravíme cherry paradajky, ktoré opečieme na cesnaku. Umyté zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme, pridáme olej a dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 180 °C.