Králičia rolka s mandľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Rôzne národy
majú rôzne chute.
Ale pointa veľkonočného
stola ostáva
rovnaká – bohatstvo,
pestrosť, zmes tradície
i nápadov. A samozrejme
výzdoba, ktorou
všetci vítame jar.
4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu
a dusíme dosklovita. Pečivo nakrájame na
kocky a zalejeme mliekom.
- Nasekané mandle a petržlenovú vňať
zmiešame s pečivom, so slaninou, s cibuľou,
vajíčkami a dochutíme tymianom a soľou.
Králika vykostíme, naplníme pripravenou
plnkou a zviažeme špagátom, prípadne
zabalíme do alobalu.
- Rolku pečieme v rúre asi hodinu pri teplote
180 °C. Medzitým pripravíme cherry
paradajky, ktoré opečieme na cesnaku.
Umyté zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme,
okoreníme, pridáme olej a dáme piecť
do rúry na 30 minút pri teplote 180 °C.