Košické - Kung pao
Autor receptu: panjan
kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :
4 - 5 porcie |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia narežeme na rezance, zalejeme sojovou , vorčestrovou a magi omáčkou deci oliv. olejom, nasypeme zázvor , solamil a poriadne pomiešame . necháme marinovať aspoň 1 hodinu alebo cez noc.
- Vo voku rozpálime zvyšný olej dáme kuracie mäso a dusíme , postupne pridávame pór na kolieska, po desiatich až minútach precedené žampiony , kukuricu a tesne pred koncom burské oriešky - ktoré sa majú len prehriať /aby boli chrumkavé/. A takto to vyzerá pred podávaním viď., fotka.
- podávam s varenou ryžou kari - so suš. hrozienkami. Mňamky .......
Samotná príprava pred podávaním je rýchla .