Košické - Kung pao

Autor receptu: panjan

kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :

4 - 5
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme na rezance, zalejeme sojovou , vorčestrovou a magi omáčkou deci oliv. olejom, nasypeme zázvor , solamil a poriadne pomiešame . necháme marinovať aspoň 1 hodinu alebo cez noc.
  2. Vo voku rozpálime zvyšný olej dáme kuracie mäso a dusíme , postupne pridávame pór na kolieska, po desiatich až minútach precedené žampiony , kukuricu a tesne pred koncom burské oriešky - ktoré sa majú len prehriať /aby boli chrumkavé/. A takto to vyzerá pred podávaním viď., fotka.
  3. podávam s varenou ryžou kari - so suš. hrozienkami. Mňamky ....... Samotná príprava pred podávaním je rýchla .