Korenené mäsové placky s crazy šalátom (fotorecept)

Autor receptu: macopb

Po dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne. Pozrel som si pár receptov od Jamieho Olivera pre inšpiráciu a recept bol na svete. Je to zaujímavá, ale chutná kombinácia. Väčšinu prísad som dával od oka, takže každý nech si urobí podľa svojej chuti.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsové placky:
  2. Na panvicu hodíme rascu, koriander, sušené chilli papričky a trochu opražíme.
  3. Opražené korenie nasypeme do mažiaru, pridáme soľ a rozdrvíme.
  4. Do misky dáme mleté mäso (plece, ale môže byť aj iné), zasypeme rozdrveným korením, pridáme oregano, nasekaný rozmarín, soľ, korenie, strúhanku a jedno vajíčko. Dobre premiešame a urobíme placky, guľky alebo hocijaký iný tvar. Mäso položíme na panvicu s olejom a osmažíme z oboch strán.
  5. Crazy šalát:
  6. Na rozpálenú panvicu dáme trochu oleja, cesnaku a po chvíľke pridáme nakrájanú jarnú cibuľku (na veľkosti nezáleží). Keď sa nám to trochu osmahne, tak tam šupneme šošovicu (buď suchú, ktorú si dopredu uvaríme, alebo v konzerve), nakrájanú paradajku a posolíme. Necháme na panvici cca 10 minút. Ostatné suroviny si necháme až na servírovanie.
  7. Dresing:
  8. Do mixéra vložíme biely jogurt, šťavu z jedného citróna, asi lyžicu kešu orieškov, lyžicu pomarančového džemu, čajovú lyžičku kurkumy a čierne korenie. Rozmixujeme to.
  9. Servírovanie:
  10. Na tanier rozsypeme šalát mix (môže byť iba špenát), na to nastrúhame uhorku a mrkvu. Pridáme osmaženú šošovicu, rozdrvený feta syr a zalejeme dresingom. Hodíme k tomu hotové mäso a môžeme konzumovať. Dobrú chuť.