Foto: jody
Letná úprava :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso posolíme, potrieme olejom, posypeme korením a chilli a necháme aspoň pol hodinku odpočinúť.
-
2
Pečieme pomaličky, prikryté slaninkou a každú pol hodinku prelievame šťavou. Nakoniec bez vrchnáku zapečieme vrch do chrumkava.
-
3
Zemiaky obielime a necháme v celku. Je dobré vybrať približne rovnako veľké.
-
4
Do uvarených scedených zemiakov pridáme maslo a petržlenovú vňať, hrniec zakryjeme pokrievkou a potasieme ním, čo nám sily stačia.
-
5
Kapustu nakrájame na slížiky.
-
6
Na horúcom oleji speníme cibuľku. Keď je do sklovita, zasypeme troma lyžicami cukru a lyžicou rasce a necháme mierne skaramelizovať.
-
7
Do základu vložíme všetku kapustu, posolíme, pridáme rascu a deci vody a za občasného premiešania dusíme do polomäkka. Potom pridáme citrónovú šťavu a dodusíme.
-
8
Potom už len naložíme tanier kopcom. A vyfotíme pre Varechu. :-)
Diskusia k receptu