Kačacie stehno
Kačacie stehno

Konfitované kačacie stehná so slivkovými guľami a s kapustovým pyré

Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 15. novembra 2021
Konfitované kačacie stehná so slivkovými guľami a s kapustovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks
1 l (kačacia masť alebo olej)
Slivkové gule:
2 ks
400 g
 (na opečenie)
Kapustové pyré:
300 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Osolené kačacie stehná zalejeme tukom a konfitujeme ich tri hodiny zakryté v rúre pri teplote 130 stupňov. Pred podávaním ich vyberieme z tuku a dopečieme do chrumkava - pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

  2. 2

    Slivkové gule: Očistené uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s múkou a so soľou, vypracujeme zemiakové cesto. Rozvaľkáme ho na doske, nakrájame na štvorce, ktoré plníme slivkami rozdelenými na polovice. Vytvarujeme gule, ktoré uvaríme vo vriacej vode. Po uvarení ich opečieme dozlata na kačacej masti.

  3. 3

    Kapustové pyré: Nakrájanú červenú kapustu podusíme na cibuli s olejom, pridáme bobkový list, nové korenie, cukor, soľ a ocot – podľa chuti. Hotovú kapustu dohladka rozmixujeme na pyré. Podávame s kačacinou a so slivkovými guľami.

Diskusia k receptu



Zaujímavé video z archívu TV Varecha