Kačacie stehno
Konfitované kačacie stehná so slivkovými guľami a s kapustovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Osolené kačacie stehná zalejeme
tukom a konfitujeme ich tri hodiny
zakryté v rúre pri teplote 130 stupňov. Pred podávaním ich vyberieme z tuku a dopečieme do chrumkava -
pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
- Slivkové gule: Očistené uvarené zemiaky pretlačíme,
zmiešame s múkou a so soľou, vypracujeme zemiakové
cesto. Rozvaľkáme ho na doske, nakrájame na štvorce, ktoré plníme slivkami rozdelenými na polovice. Vytvarujeme gule, ktoré uvaríme vo vriacej vode. Po
uvarení ich opečieme dozlata na kačacej masti.
- Kapustové pyré: Nakrájanú červenú kapustu
podusíme na cibuli s olejom, pridáme bobkový
list, nové korenie, cukor, soľ a ocot –
podľa chuti. Hotovú kapustu dohladka
rozmixujeme na pyré. Podávame s kačacinou a so slivkovými guľami.
|