Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta vegánska

Autor receptu: erikapasinska

Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí za to :-) http://www.erikapasinska.sk/products/kolozvarska-kapusta-veganska1/

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si jednotlivé suroviny. Uvaríme ryžu. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou a necháme dusiť asi pol hodinu. Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme cesnak, pletú papriku a na malé kocky nakrájaný tempeh. Tempeh trochu opečieme a odstavíme.
  2. Zapekaciu misu potrieme olejom, kapustu rozdelíme na dve časti. Polovicu dáme ako prvú vrstvu, potom ryžu, tempeh, opäť kapustu a polejeme smotanou. Dáme piecť pri teplote 200 °C na 30 minút.