Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta vegánska
Autor receptu: erikapasinska
Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne
konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve.
Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí
za
to :-)
http://www.erikapasinska.sk/products/kolozvarska-kapusta-veganska1/
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si jednotlivé suroviny. Uvaríme ryžu. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou a necháme dusiť asi pol hodinu. Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme cesnak, pletú papriku a na malé kocky nakrájaný tempeh. Tempeh trochu opečieme a odstavíme.
- Zapekaciu misu potrieme olejom, kapustu rozdelíme na dve časti. Polovicu dáme ako prvú vrstvu, potom ryžu, tempeh, opäť kapustu a polejeme smotanou. Dáme piecť pri teplote 200 °C na 30 minút.