Koložvárska kapusta trochu inak

Autor receptu: danca39

Tento recept keď vyskušate myslím,že ho zaradíte do svojho jedalníčka,pretože je velmi chutný aj keď trochu naročný na prípravu ale veľmi sýty.Prečo koložvarska kapusta trochu inač?Pretože namiesto mletého mäsa použíjeme na malé kocky nakrájané mäso a namiesto ryži použíjeme cestovinu a to papcun.Papcun je struhaná cestovina.Bežne ju dostanete kúpiť.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Začneme mäsom,môžte použiť bravčové pliecko alebo stehno,ktoré umyjeme a nakrájamé na úplne malinké kocky.Cibuľu orestujeme na oleji a pridáme mäso,osolíme,čierné mleté korenie,sladkú mletú papriku,trochu vegety a dusíme do mäkka,nezabúdajme podlievať bujonom.
  2. Kapustu nepremývame len ju trochu prekrojime na mänšie kúsky,medzi tým si na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatová a pridáme červenú mletú papriku,trochu popražíme ale nie dlho.Pridáme kys.kapustu a čierné mleté a celé korenie,soľ,vegetu,bobkov list asi 3 kúsky,rascu a nezabudajte na miešanie aby sa nepripálila kapusta.Nakoniec trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
  3. Na rade je papcún,na rozpálenom oleji popražime cestovinu aby dostala zlatú farbu a zalejeme vodou,pomer 1:1 a na malom ohni uvaríme cestovinu asi 10min.Medzi tým si vymastíme plech maslo.Keď máme všetko uvarené,necháme vychladnúť.Mäso s cestovinou zmiešame spolu a môžme vrstviť.Najprv kapusta,ktorú si rozdelíme na dve časti,potom pridáme cestovinu s mäsom a zakryjeme druhou polovicou kapusty.na kapustu poukladáme kúsky masla a dáme zapiecť do rúry na 20 min.Nakoniec podlejeme smotanou,môžme použiť aj kyslú smotanu a necháme ešte asi tak 10 až 15 min. v rúre.