Jablkový koláč
Koláč s jablkami a domácim džemom
Autor receptu: helena10
Príprava a pečenie je jednoduché a rýchle - vhodné aj pre začiatočníkov.* Hrnček je 250 ml.
Postup
- Začínam šľahaním celých vajec so štipkou soli a cukrom do penista. Prilejem olej, mlieko, prešľahám. Nakoniec sypem preosiatu múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Jemnejšie mixérom prešľahám, aby sa vytvorilo jednoliate cesto.
- Cesto nalejem do plechu 20 x 35 cm. Vopred som ho natrela tukom a posypala strúhaným kokosom. Po povrchu cesta rozložím ošúpané jablká narezané na kocky, ktoré som poliala šťavou z citróna. Čajovou lyžičkou rozložím pravidelne aj domáci černicový džem.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola drevenou špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- Ochladený koláč nakrájam a posypem práškovým cukrom.