Jablkový koláč

Koláč s jablkami a domácim džemom

Autor receptu: helena10

Príprava a pečenie je jednoduché a rýchle - vhodné aj pre začiatočníkov.* Hrnček je 250 ml.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Začínam šľahaním celých vajec so štipkou soli a cukrom do penista. Prilejem olej, mlieko, prešľahám. Nakoniec sypem preosiatu múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Jemnejšie mixérom prešľahám, aby sa vytvorilo jednoliate cesto.
  2. Cesto nalejem do plechu 20 x 35 cm. Vopred som ho natrela tukom a posypala strúhaným kokosom. Po povrchu cesta rozložím ošúpané jablká narezané na kocky, ktoré som poliala šťavou z citróna. Čajovou lyžičkou rozložím pravidelne aj domáci černicový džem.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola drevenou špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
  4. Ochladený koláč nakrájam a posypem práškovým cukrom.