Cibuľový koláč
Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
45 minút na 165 °C |
Postup- Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu alebo formy na pečenie a rozvaľkáme ho tam na
hrúbku asi 3 – 4 mm. Popicháme vidličkou a necháme odpočinúť v chladničke asi 10 minút. Potom pečieme pri 165 °C 15 minút.
- Cibuľová zmes: Cibuľu nakrájame na plátky a restujeme na oleji dohneda. Potom zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a dochutíme soľou a korením. Zmes dáme na predpečený korpus
a znova pečieme pri 165 °C 30 minút.
- Syrový krém: Syrový krém pripravíme redukovaním
smotany a pridaním postrúhaných syrov, dochutíme
korením a syry rozpustíme.
|