Ryžový puding
	        Kokosovo-ananásová ryža
	        Autor receptu: ryzasos
	         
	        
	        Tento jednoduchý recept je skvelý sám osebe alebo ako príloha k exotickým pokrmom. Dobrú chuť!
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- V hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte ju stáť prikrytú asi 10 minút.
 - Medzitým očistite a nakrájajte ananás na malé kúsky.
 - V druhom hrnci ohrejte kokosové mlieko, pridajte polovicu nakrájaného ananásu, kokosové lupienky, hnedý cukor, maslo a štipku soli. Poriadne premiešajte.
 - Do hrnca pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.
 - Nechajte ryžu povariť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, občas ju premiešajte. Keď je ryža mäkká a zmes zahustená, odstavte z ohňa.
 - Podávajte teplé ozdobené ananásom a posypané kokosovými lupienkami.