Ryžový puding

Kokosovo-ananásová ryža

Autor receptu: ryzasos

Tento jednoduchý recept je skvelý sám osebe alebo ako príloha k exotickým pokrmom. Dobrú chuť!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte ju stáť prikrytú asi 10 minút.
  2. Medzitým očistite a nakrájajte ananás na malé kúsky.
  3. V druhom hrnci ohrejte kokosové mlieko, pridajte polovicu nakrájaného ananásu, kokosové lupienky, hnedý cukor, maslo a štipku soli. Poriadne premiešajte.
  4. Do hrnca pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.
  5. Nechajte ryžu povariť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, občas ju premiešajte. Keď je ryža mäkká a zmes zahustená, odstavte z ohňa.
  6. Podávajte teplé ozdobené ananásom a posypané kokosovými lupienkami.