Foto: havino
Sladké si neviem, nedokážem odpustiť. Neodolateľnú chuť zaháňam jednoduchšími variantami, napríklad aj takýmito kokosovými sušienkami v rôznych obmenách.
10 minút
príprava
príprava
13 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Použila som tento škrob a túto stéviu.
-
2
Zo surovín spracujeme cesto.
-
3
Odoberáme si do dlaní a spracujeme na guličky, trochu som ich v dlani stlačila. Nerozlievajú sa, zostali, ako som ich vyguľkala.
ktorá z vás môže upiecť s cukrom, s medom, tak voľte si po svojom
Zuzanka, ja som konečne pri mojom dia pacientovi našla prírodné sladidlo, umelé nepoužívam, ktoré aj chutí, ako cukor, mne osobne stevia prekážala, prvé použitia akosi ani nie, neskôr som už aj pár kvapiek cítila, chalani nie, manžel nie, ja áno, prešla som na brezový, ten sa ale musí zaratávať do SJ, ten mám tiež a teraz v norbi update som kúpila toto tekuté,aj kryštalické, je to sukrin so steviou, čiže tej stevie je tam nemám šajnu kolko, ale prvé steviové sladidlo, ktoré necítiť steviou, nula kalorii tiež
@kacka6 , som rada, je mi potešením, ja si ich pravidelne pečiem, kedysi som si v raciolke kupovala také podobné sušienky s ryžovým sirupom, kadejaké a veru, už nekupujem, takéto si namiešam podľa chuti, už aj s brusnicami som si ich piekla, ja mám veľmi rada kokos, tak inak ako s kokosom neskúšala som a s tým ochuteným pudingom super nápad, fakt, to ti ma netrklo, takže upečiem s ním
@evanaaa , Evka, samozrejme, že so xylitolom môžeš, ja ich už pečiem so zerom , toho dávam 10gm to je ako 40g xylitolu, môžeš si aj pridať, ale nemyslím, že je potrebné ich presladzať, stačí bohate, len aby zahnalo neprekonateľnä chuť na sladké. Steviu v kvetináči doniesol môj z výstavy kvetin z Trenčína, tiež neviem čo s ňou, no viem, ale len tak na ráno do čaju mu dať, ja ju inak nevyužijem asi
@bubaya , joj nie, dúfam, že si prečítaš komentár, nech ťa to nemýli, stevia v prášku je 300 x sladšia, ako cukor, ked by si piekla s práškovou, do pečenie ide doslova na malé kávové lyžičky, prečítaj si na obale, akú sladivosť má tá tvoja, nech ťa to nepomýli, lebo ked predávkuješ steviou, to sa nebude dať jesť, so steviou je potrebné sa naučiť piecť a nie je to veru ľahké, ja ked som presladila, som ju cítila a vadila mi strašne, nechutila doslova, tak pozor na to, táto na foto kvapalna je kombinovaná so zero cukrom, je výborná, som spokojná nadmieru s ňou, dakujem Ti za komentár