Kokosové rezy fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 13. septembra 2013
Kokosové rezy (fotorecept)
Foto: tatranka

Pred pár dňami priateľka Vierka,robila krásne kokosové rezy.Ja som už dávno nerobila nič s kokosom,tak padol lós na kokosový zákusok. Prezrela som si stránku Varechy Zobraziť celý popisPred pár dňami priateľka Vierka,robila krásne kokosové rezy.Ja som už dávno nerobila nič s kokosom,tak padol lós na kokosový zákusok. Prezrela som si stránku Varechy s kokosovými zákuskami. Je tu 10 plných stránok po 10 receptov,t.j.100 receptov s touto dobrotou.Za radom som si prezrela recepty,všetky. Ten môj plánovaný,medzi nimi nebol.Recept som už pred rokmi našla v časopise Šarm a od vtedy ho robím. Nie je to náročný zákusok a asi za hodinku aj pol je na stole.

30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
160 g
200 g
40 g
Krém:
6 ks
5 PL
200 g
60 g
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si potrebné ingrediencie. 6 bielkov vyšľahám,so 6 lyžicami dobre studenej vody.Pomaličky prisypávam kryštálový cukor.Stále šľahám.Trvá to asi 7-8 minút.Pokiaľ máte vajíčka čerstvé získate pevný,tuhý sneh. Do neho zamiešam 200 g kokosu, 40 g hrubej múky.Ak sa vám toto malé množstvo nechce vážiť,/ sú to 2PL s miernym kopčekom/.Ja, to tak robím.

    Kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ľahko masu premiešajte,no ale dokonale,aby sa vám nevytvorili hrudky snehu,kokosu a múky. Rozotriem na mastný papier,uhladím stierkou a dám na20-25 minút piecť na 170 stupňov. Ak je cesto po tomto čase jemne ružové,je hotové. Nenechávajte ho dlhšie,lebo ba sa vám presušilo.

    Kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si uvarím krém. Krém sa varí nad parou.Mám veľmi rada tieto hladučké, prehriate krémy,hoci nie som veľmi krémová.Ale ak už...tak potom varené,alebo nad parou. Do väčšieho hrnca si dáme ohriať vodu.Keď začína vrieť,naložíme naň o číslo menšiu nádobu,hrniec,v ktorom máme,6 žĺtok,5 lyžíc mlieka,200g práš.cukru,60g /3PL/ pekného, tmavého kakaa.Zamiešame ! Potom nad parou túto masu pomaličky miešame,kým nám nezačne zmes hustnúť.Trvá to asi 8-10 minút. Masu nechám vychladnúť.

    Kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelím na tri časti,po dĺžke.Po vychladnutí masy ju spojím s maslom,ktoré si pred tým vyberte a nechajte pri izbovej teplote./ Krém sa pekne spojí/. Dobre našľahám maslo s vareným,vychladeným krémom a natriem na tri prerezané časti.Aj na po povrchu a bokoch.Dám do chladu.

    Kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je už výsledok môjho snaženia.

    Kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčik je chutný a nie náročný.Nech sa vám zdarí a chuti. tatranka

    Kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

masa80
Ja ho robím klasika na plech nekrájam na pásy, je to velmi dobrý zákusok.
havino
krásny a chutný ho máš @tatranka , mám ho odpísaný v zošite, piekla som ho pár krát, tiež ale na plechu, pod krém som aj džem dávala, ten krém, masa čokoládová je tak dobrá, úplne výborná čokoláda, krásne hustá masa, krém používam dosť často odvtedy aj ked len niekedy z polovičnej dávky z troch žltok, podľa potreby množstva krému a hmotu nastavujem maslom tiež podľa potreby čokoládovej, alebo kakaovej chuti, s väčším množstvom masla sa premieša a chutí kakaovo, ked chcem riadne čokoládový krém, taký echt, tak pridávam aj tmavú čokoládu, vtedy uberiem cukor , 5* nádherný na pohľad a viem, že aj na chuť
naninka1
Výborny koláčik, určite vyskúšam, ale zaujala ma aj iná vec a to 5*, to je akože dobrá známka? Lebo ja som každému, čo sa mi páčil dávala 1*, tak potom sa ich akože pohanila?
Vysvetli mi to niekto?
eviana
Kombináciu kokos a čokoláda milujem, je to dokonalé splynutie chutí... rezy sú nielen krásne, ale bez pochýb aj nesmierne chutné... joj, hneď by som si veru dala, mňam, u mňa 5* :)
monda
veľmi pekne nafotené , a kokos tiež mám rada, krásny koláčik :-)
manka1
Paráda, tatranka pridala opäť luxusné zákusky. Teším sa a určite vyskúšam. Inak k tomu hodnoteniu - ja to chápem 5* - ako päť hviezdičiek, to ako v gastronómii sa hodnotí, alebo v hotelierstve. No a 1* - to ako v škole jednotka s hviezdičkou. Možno sa mýlim, ale myslím,že je to takto.
lusinkab
Nadherne fotky a nadherna praca ako pri vsetkych tvojich receptoh :-)
tatranka
Ďakujem za komentáriky. @manka1 myslím,že si to vysvetlila asi veľmi správne a už je to asi tak ako píšeš.Ďakujem.
danda3
Nádherné rezy, Martuška a určite veľmi chutné!♥
marta5
Pečiem ich stále keď príde môj syn, spomienka na detstvo,sú to jeho najobľúbenejšie.
aroooo
už sú zaradené v kk: recepty starých materí, kam si ukladám podľa mňa samé skvosty.
vierik
Martuška dala si si viacej práce ako ja a o to je krajší.Výborny zákusok,máš to za 5 * :-)
manya
isto vyskúšam tento recept, niečo podobné, bez kakaa som ochutnala a bolo to výborné, takže ukladám.
tatranka
Ďakujem za komentáriky. @vierik tvoje krásne kokosové koláče ma navnadili a preto som ich robila.Tvoja zásluha mojich kokosových zákuskov.Veď som to uviedla aj v záhlavy receptu.
petrulinka
Taky ho peču, ale na celý plech, pomažu meruňkovou marmeládou, krém a nahoře pocákám čokoládovou polevou. Je moc a moc dobrý, doporučuju
zizazi
Ďakujem za fantastický recept, piekla som, všetci sme sa zalizovali, určite to nebolo naposledy
tatranka
@zizazi vieš aké je ohromné prečítať si takéto hodnotenie ako vám chutil koláčik? Teší ma to.
zizazi
odkedy som písala, som ho robila už ani neviem koľko krát a ked sa mojich chlapov spýtam čo upečiem tak vždy povedia, že kokosové rez. Obdivujem nápady Vás varecháčok, ja len pečiem podľa Vás, nemám vlastnú fantáziu (dúfam, že aj to príde) ale popravde ak by som chcela vyskúšať všetky, ktoré sem dáte a sa mi páčia tak pečiem denne. Kolegyne v práci ak niečo v pondelok neprinesiem na ochutnanie sú sklamané a u polovičky v práci ani nehovorím...veľká vďaka všetkým
tatranka
@zizazi myslím,že bude z teba dobrá gazdinka aj na varenie aj na pečenie.A už to svedčí o tom,že si aj šikovná,keď pečieš vlastne podľa toho ako píšeš,určite na koniec týždňa,ak kolegyne v pondelok čakajú na zákusok. A ty si nemysli,že ja nepečiem podľa receptu.Je pravda,že sú už rokmi rutinné recepty,ktoré robievam často a netreba mi k ním recept.No veď ráz to bude tak aj u teba.
Teším sa,že chodíš na moju stránku a budem sa tešiť ešte viac,ak tam vždy niečo pre tvoje varenie a pečenie nájdeš.
Nemusíš ďakovať za recepty.Varecha je na to,aby sme si jedne druhej radili a pomáhali. A veď aj z druhej strany je to tak.Každá gazdinka sa rada pochváli svojou prácou.
1x zizazi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia