Kokosové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Pred pár dňami priateľka Vierka,robila krásne kokosové rezy.Ja som už dávno nerobila nič s kokosom,tak padol lós na kokosový zákusok. Prezrela som si stránku Varechy s kokosovými zákuskami. Je tu 10 plných stránok po 10 receptov,t.j.100 receptov s touto dobrotou.Za radom som si prezrela recepty,všetky. Ten môj plánovaný,medzi nimi nebol.Recept som už pred rokmi našla v časopise Šarm a od vtedy ho robím. Nie je to náročný zákusok a asi za hodinku aj pol je na stole.

30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si potrebné ingrediencie. 6 bielkov vyšľahám,so 6 lyžicami dobre studenej vody.Pomaličky prisypávam kryštálový cukor.Stále šľahám.Trvá to asi 7-8 minút.Pokiaľ máte vajíčka čerstvé získate pevný,tuhý sneh. Do neho zamiešam 200 g kokosu, 40 g hrubej múky.Ak sa vám toto malé množstvo nechce vážiť,/ sú to 2PL s miernym kopčekom/.Ja, to tak robím.
  2. Ľahko masu premiešajte,no ale dokonale,aby sa vám nevytvorili hrudky snehu,kokosu a múky. Rozotriem na mastný papier,uhladím stierkou a dám na20-25 minút piecť na 170 stupňov. Ak je cesto po tomto čase jemne ružové,je hotové. Nenechávajte ho dlhšie,lebo ba sa vám presušilo.
  3. Medzi tým si uvarím krém. Krém sa varí nad parou.Mám veľmi rada tieto hladučké, prehriate krémy,hoci nie som veľmi krémová.Ale ak už...tak potom varené,alebo nad parou. Do väčšieho hrnca si dáme ohriať vodu.Keď začína vrieť,naložíme naň o číslo menšiu nádobu,hrniec,v ktorom máme,6 žĺtok,5 lyžíc mlieka,200g práš.cukru,60g /3PL/ pekného, tmavého kakaa.Zamiešame ! Potom nad parou túto masu pomaličky miešame,kým nám nezačne zmes hustnúť.Trvá to asi 8-10 minút. Masu nechám vychladnúť.
  4. Cesto rozdelím na tri časti,po dĺžke.Po vychladnutí masy ju spojím s maslom,ktoré si pred tým vyberte a nechajte pri izbovej teplote./ Krém sa pekne spojí/. Dobre našľahám maslo s vareným,vychladeným krémom a natriem na tri prerezané časti.Aj na po povrchu a bokoch.Dám do chladu.
  5. A tu je už výsledok môjho snaženia.
  6. Koláčik je chutný a nie náročný.Nech sa vám zdarí a chuti. tatranka