Foto: yyyyanula
Ako dieťa som k babičke chodievala na ryžovú polievku, ktorú som milovala. Trošku som si jej recept upravila a vznikol dezert, ktorý máme doma Zobraziť celý popisAko dieťa som k babičke chodievala na ryžovú polievku, ktorú som milovala. Trošku som si jej recept upravila a vznikol dezert, ktorý máme doma veľmi radi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu, trošku náročnejší na čas, ale netreba pri tom stáť. Do hrnca vlejeme mlieko, najlepšie plnotučné, premytú ryžu, štipku soli, a kryštálový a vanilkový cukor. Na malom ohni necháme variť, za občasného premiešania.
- 2
Varí sa to dosť dlho, aj 1,5 - 2 hodiny, kým nám ryža zmäkne a zhustne. Keď je už ryža skoro hotová, pridáme 4-5 PL strúhaného kokosu, za občasného premiešania necháme ešte takých 10 minút povariť, kým sa mlieko vyredukuje. Ak máte radi redšiu, nemusíte variť tak dlho.
- 3
Pripravíme si misky, na dno dáme kompótové ovocie - podľa chuti, ja som použila marhule, môžeme prihodiť zopár piškót, a naberačkou rozdelíme ryžu do misiek. Necháme chvíľu vychladnúť a dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@astheart : Ďakujem za tip, nabudúce to skúsim vylepšiť podľa dánskeho receptu.