Kokosová ryža v mlieku s kompótom

Autor receptu: yyyyanula

Ako dieťa som k babičke chodievala na ryžovú polievku, ktorú som milovala. Trošku som si jej recept upravila a vznikol dezert, ktorý máme doma veľmi radi.

4
porcie
5 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu, trošku náročnejší na čas, ale netreba pri tom stáť. Do hrnca vlejeme mlieko, najlepšie plnotučné, premytú ryžu, štipku soli, a kryštálový a vanilkový cukor. Na malom ohni necháme variť, za občasného premiešania.
  2. Varí sa to dosť dlho, aj 1,5 - 2 hodiny, kým nám ryža zmäkne a zhustne. Keď je už ryža skoro hotová, pridáme 4-5 PL strúhaného kokosu, za občasného premiešania necháme ešte takých 10 minút povariť, kým sa mlieko vyredukuje. Ak máte radi redšiu, nemusíte variť tak dlho.
  3. Pripravíme si misky, na dno dáme kompótové ovocie - podľa chuti, ja som použila marhule, môžeme prihodiť zopár piškót, a naberačkou rozdelíme ryžu do misiek. Necháme chvíľu vychladnúť a dobrú chuť! :)