Foto: salinka
Obľúbená pochúťka mojej dcéry.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať. Mlieko prevaríme vo väčšom hrnci, vmiešame doň ryžu, vanilkový cukor, kokos a 2 PL kryštálového cukru.
-
3
Varíme asi 20 minút za občasného miešania na najmenšom ohni, až kým nevznikne hustejšia kaša.
-
4
Jahody prepolíme a dáme do hrnca. Posypeme ich 2 PL kryštálového cukru a zohrievame, kým sa cukor neroztopí. Ja som použila zavárané jahody a ryžu len z polovičnej dávky. Mliečnu ryžu rozdelíme do misiek a zdobíme jahodami.
(často túto dobrotu urobím z ryže, ktorá mi ostala pôvodne ako príloha k mäsu...)
a aby to nebolo málo kalorické, tak na koniec pridávam aj oriešok masla...
:o)) moja dcéra to miluje...