Knoflík – Palacinky so špenátom a s teľacími mozočkami

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Knoflík – Palacinky so špenátom a s teľacími mozočkamiFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

350 ml
250 ml
3 ks
300 g
300 g
100 g
60 g
500 g čerstvý
150 g (eidam, ementál, čedar)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, zo smotany, z vajec a múky pripravíme palacinkové cesto. Na menšej panvici pripravíme na oleji z cesta palacinky.

  2. 2

    V kastróliku roztopíme maslo, v ktorom osmažíme nakrájanú šalotku. Pridáme mozočky a restujeme asi 5 minút (pri vegetariánskej verzii môžeme použiť karfiol), kým mozočky nie sú hotové. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Umytý špenát sparíme vo vriacej vode a scedíme. Na palacinky postupne vrstvíme mozočky a špenát. Na poslednú palacinku nastrúhame syr a celé zapečieme v rúre pri 180 °C 15 minút. Hotový knoflík rozkrájame a podávame s listovým šalátom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist