Slaná palacinková torta
Slaná palacinková torta

Knoflík – Palacinky so špenátom a s teľacími mozočkami

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018
Knoflík – Palacinky so špenátom a s teľacími mozočkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

350 ml
250 ml
3 ks
300 g
300 g
100 g
60 g
500 g čerstvý
150 g (eidam, ementál, čedar)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, zo smotany, z vajec a múky pripravíme palacinkové cesto. Na menšej panvici pripravíme na oleji z cesta palacinky.

  2. 2

    V kastróliku roztopíme maslo, v ktorom osmažíme nakrájanú šalotku. Pridáme mozočky a restujeme asi 5 minút (pri vegetariánskej verzii môžeme použiť karfiol), kým mozočky nie sú hotové. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Umytý špenát sparíme vo vriacej vode a scedíme. Na palacinky postupne vrstvíme mozočky a špenát. Na poslednú palacinku nastrúhame syr a celé zapečieme v rúre pri 180 °C 15 minút. Hotový knoflík rozkrájame a podávame s listovým šalátom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: