Foto: izabella929
Na letné posedenie v kruhu najmilších a priateľov, na párty a posedenie pri dobrom pohári vínka a pivka,prinášam recept na slané klobásové krehké pagáčiky..
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 dl |
|
1 lyžička |
|
30 g |
|
600 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
2 lyžičky |
|
1 ks |
|
4-6 lyžíc |
|
125 g |
|
na potretie: | |
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Odvážila som si múku a preosiala na pracovnú dosku, pridala som do nej maslo a bravčovú masť..dáme si vykysnúť kvások z deci mlieka, cukru a droždia...múku s masloma masťou zmrvíme a zmiešame...
-
2
Do múky urobíme jamku a pridáme vajce, vykysnutý kvások, 2 lyžičky soli a po lyžičke pridávame do cesta smotanu, lebo nie každá múka je rovnaká...
-
3
vypracovala som polotuhé cesto, ktoré som ale poriadne vymiesila...zakryla útierkou a nechala pol hodinu kysnúť..
-
4
vykysnuté cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta..
-
5
pokial cesto kyslo, pokrájala som si čabajskú klobásku na drobné kocočky, môžete aj pomleť a použiť ako koľvek údenú klobásku..
-
6
Klobáskou som posypala celú plochu cesta a začala stáčať do tvaru rolády...
-
7
stočená roláda....
-
8
roládu som položila na foliu dobre zabalila a pre dnešok som skončila...roláda ide do chladničky do druhého dňa...
-
9
na druhý deň som roládu vybrala,, odstránila foliu a rozvaľkala...z rozvaľkaného cesta som vykrajovala pagáčiky..pagáčiky ako, zvyknem formujem v oboch dlaniach, aby mali peknú výšku aj formu..
-
10
ukladám na plech s pečiacou foliou..uložené pagáčiky treba nechať na plechu podkysnúť 30 min. potom ich potrieť vajcom a posypala som rascou..
-
11
trúbu som vyhriala na 200st, a piekli sa 20 min..pokial ich upečiete a ochutnáte, prajem vám dobrú chuť..
Dakujem za recept.