Klobásové pagáčiky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. júla 2012

Na letné posedenie v kruhu najmilších a priateľov, na párty a posedenie pri dobrom pohári vínka a pivka,prinášam recept na slané klobásové krehké pagáčiky..

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 dl
1 lyžička
30 g
600 g
120 g
120 g
2 lyžičky
1 ks
4-6 lyžíc
125 g
na potretie:
1 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Odvážila som si múku a preosiala na pracovnú dosku, pridala som do nej maslo a bravčovú masť..dáme si vykysnúť kvások z deci mlieka, cukru a droždia...múku s masloma masťou zmrvíme a zmiešame...

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do múky urobíme jamku a pridáme vajce, vykysnutý kvások, 2 lyžičky soli a po lyžičke pridávame do cesta smotanu, lebo nie každá múka je rovnaká...

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vypracovala som polotuhé cesto, ktoré som ale poriadne vymiesila...zakryla útierkou a nechala pol hodinu kysnúť..

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vykysnuté cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta..

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokial cesto kyslo, pokrájala som si čabajskú klobásku na drobné kocočky, môžete aj pomleť a použiť ako koľvek údenú klobásku..

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Klobáskou som posypala celú plochu cesta a začala stáčať do tvaru rolády...

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    stočená roláda....

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    roládu som položila na foliu dobre zabalila a pre dnešok som skončila...roláda ide do chladničky do druhého dňa...

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na druhý deň som roládu vybrala,, odstránila foliu a rozvaľkala...z rozvaľkaného cesta som vykrajovala pagáčiky..pagáčiky ako, zvyknem formujem v oboch dlaniach, aby mali peknú výšku aj formu..

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ukladám na plech s pečiacou foliou..uložené pagáčiky treba nechať na plechu podkysnúť 30 min. potom ich potrieť vajcom a posypala som rascou..

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    trúbu som vyhriala na 200st, a piekli sa 20 min..pokial ich upečiete a ochutnáte, prajem vám dobrú chuť..

    Klobásové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

margaretka28
Bože žena moja kedy to ty všetko stíhaš? Máš môj obdiv,pagáčiky vyzerajú skvele,škoda že ešte nevymysleli ochutnávku cez monitor.:-))) ale to by ti asi na tom plechu nič nezostalo...
babkamt
Pagáčiky vyzerajú prudko jedlé. Máme ich radi . Dlhšiu dobu som ich nepiekla. Veru , že by som jeden aj ochutnala.
helca103
mne sa tiež páči mňam ... @margaretka28 pridávam sa, ideme teda spolu na tú ochutnávku :-) Ked to cesto čaká na pečenie v chladničke tak tá klobáska sa pekne dostane do cesta musí to byť delikatesa.
izabella929
@margaretka28 , musela som sa ponáhľať, kým ešte sú skoré jablčka a kým nepríde druhá vlna horúčav, potom trúbu zakryjeme a hotovo.-))) dík za komentár.-))) a kedy budem oddychovať, to predsa všetci vieme.-)
danda3
No teda, to už je vyšší level, vyzerajú prudko jedlo!♥
cica2
takéto som ešte nejedla, ale recept sa mi páči :-)
sovka62
Krehké pagáčiky sú výborné, nestvrdnú tak rýchlo ako klasické kysnuté a keď sú ešte štrajchnuté kvalitnou klobáskou, musia byť úplne najsamlepšie. Nemám doma klobásu, inak by som už cválala do kuchyne miesiť. Ale hneď ako sa po ňu dostanem, vyskúšam, ak budú také ako tie tvoje, nebude žiadny problém s tým, kto ich všetky zje.
sovka62
A ešte mi,prosím ťa, prezraď, koľkože tak asi tej klobásy? Tri, štyri nohy?
izabella929
@sovka62 , taký kousek klobásky doma určite máš, je to iba 125 g., od samej statočnosti, som ju vynechala ako hlavný to komponent...)))) prepáč.))..ale nepochybne sa zje, lebo som musela rýchlo nafotiť horúce, lebo po chvíli by som zostala na fotenie iba ja...)
zdenkas
Aj ja si receptík ukladám,lebo vypadajú na 1*****.
orchidea
tak takéto klobáskové pagáčiky musia byť ozaj na zjedenie...ukladám si recept a teším sa keď ho vyskúšam...
salinka
Aj napriek hrozbe zvyseneho cholesterolu by som sa na ochutnavke sklbala s margaretkou28 a hecou103, aby sa mi co najviac uslo:-))) Vonaju az sem.
babav
Pacia sa mi velmi...oskvarky nemam ,dobru klobasu zozeniem.Vdaka za vyborny recept ;-)
sneica
aj mne sa receptik paci....a veru premyslam tiez nad tvojou sikovnostou Izabelka...:) kk
paleva
takéto pagačiky som ani ja nerobila, ale jedlasom podobné. totiž, ked bolo cestorozvalkané, dala sa tam na kolieska nakrájaná klobása, prikrylo sa to druhou polovicou cesta a vykrajovalo tak, aby sa klobása dostala do prostriedka. ked som ich robila ja , tá dobrá duša mi nepovedala, že klpobásu mám ošúpať, tak sme sa pasovali so šupkou, ale chuť vynikajúca
izabella929
@paleva , nuž veru to m usela byť paráááda.-))))ale chuť bola podstatná...)môže sa aj pomleť, ale ja ani škvarky nemeliem, mne sa páči, ke´d mám do čoho zahryznúť...dík za komentár.-))
jokin
Takéto ešte nemám už aj ukladám ak budú tak chutiť ako vyzerajú tak to bude pochúťka
jerica
s tými klobáskami , dobrý nápad , veru si to vyskúšam , u nás nemá kto zjesť samú klobásku , možno takto ju " schosnujem " :-) milé a úsmevné sprievodné komentíky :-)
izabella929
@jerica ,veľmi fajné, teraz som mala návštevu z Česka a veru ich vychválili a to som ich piekla v sobotu a boli ešte fajné krehké...a tá štipkavá klobáska v nich bola naj super.-)))ďakujem pekne za komentár.-)
zdezda
no tento recept som ako mohla prehliadnut ? moj je straaaaaasne pagacovy s tymito tvojimi vonavymi pagacikmi ho urcite prekvapim, dakujem :-)
izabella929
@zdezda , ďakujem pekne za komentár a verím, keď ho upečieš, budem mať isto veľa dobrách bodov od manžela.-))
cvikla
Pagaciky boli veeeelmi dobre len skoda, ze nebola domaca klobaska.
Dakujem za recept.
evkalibka
izabella929 prosím o radu, už som sa pýtala aj v diskusii ale mi sovka poradila, že ti mám napísať pri recepte, že nemusíš byť na diskusii. Chcem vedieť či pagáčiky môžem piecť aj skôr, na obed som ich dávala do chladničky. Pečiem na zajtra dcére do roboty.
izabella929
@evkalibka ,sorry,nebola som tu včera..iba teraz som došla domov zo svadby.)..áno,dobré sú aj skôr napečené ,uložené v chlade,lepšie sa rozloží chuť klobásky....
janka1011
dnes som ich robila, ale poviem pravdu,u nás veľký úspech nemali, jedla som už aj lepšie...cesto je podľa mňa trochu suché a mrvivé...ale ako sa povie, kolko ľudí, toľko chutí...
izabella929
@janka1011 , nuž mrzí ma veľmi, že vám tieto pagáčiky neboli po chuti.. ja som ich mala fajné a hneď sa aj minuli. Je pravda, že som mala klobásu už dosť suchú a nebola taká ako má byť, aj pagáčiky mali inú chuť...ono to nie je také jemné, ako keď sa použijú mastné škvarky..posledné škvarkové zo zemiakového cesta boli výborné..ano od škvarkových niet lepších veru..)ospravedlňujem sa...
afataga
mas ich naozaj ukazkove, uz len zohnat nejaku fajnu klobasu
izabella929
@afatags...jej ,ja som tieto klobásové pagáčiky robila už veľmi dávno...takmer som na ne už zabudla a robila som pagáčiky aj z fazule, tie boli tiež fajnové..-) no dobrá by boLA pre toto skvelé cesto domáca klobáska...škoda, že si ďaleko, jednu by som ti dala do okienka.-)vďaka za komentárik.-)
margaretka28
mi to odišlo skor a preto som sa rozhodla, že ich v najbližšej dobe idem vyskúšať, mám ich už uložené a teraz ked som ich zazrela som si spomenula, tak v dohľadnej dobe budú:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia