Klobásové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na letné posedenie v kruhu najmilších a priateľov, na párty a posedenie pri dobrom pohári
vínka a pivka,prinášam recept na slané klobásové krehké pagáčiky..
10 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Odvážila som si múku a preosiala na pracovnú dosku, pridala som do nej maslo a bravčovú masť..dáme si vykysnúť kvások z deci mlieka, cukru a droždia...múku s masloma masťou zmrvíme a zmiešame...
- Do múky urobíme jamku a pridáme vajce, vykysnutý kvások, 2 lyžičky soli a po lyžičke pridávame do cesta smotanu, lebo nie každá múka je rovnaká...
- vypracovala som polotuhé cesto, ktoré som ale poriadne vymiesila...zakryla útierkou a nechala pol hodinu kysnúť..
- vykysnuté cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta..
- pokial cesto kyslo, pokrájala som si čabajskú klobásku na drobné kocočky, môžete aj pomleť a použiť ako koľvek údenú klobásku..
- Klobáskou som posypala celú plochu cesta a začala stáčať do tvaru rolády...
- stočená roláda....
- roládu som položila na foliu dobre zabalila a pre dnešok som skončila...roláda ide do chladničky do druhého dňa...
- na druhý deň som roládu vybrala,, odstránila foliu a rozvaľkala...z rozvaľkaného cesta som vykrajovala pagáčiky..pagáčiky ako, zvyknem formujem v oboch dlaniach, aby mali peknú výšku aj formu..
- ukladám na plech s pečiacou foliou..uložené pagáčiky treba nechať na plechu podkysnúť 30 min. potom ich potrieť vajcom a posypala som rascou..
- trúbu som vyhriala na 200st, a piekli sa 20 min..pokial ich upečiete a ochutnáte, prajem vám dobrú chuť..