Klobásové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na letné posedenie v kruhu najmilších a priateľov, na párty a posedenie pri dobrom pohári vínka a pivka,prinášam recept na slané klobásové krehké pagáčiky..

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Odvážila som si múku a preosiala na pracovnú dosku, pridala som do nej maslo a bravčovú masť..dáme si vykysnúť kvások z deci mlieka, cukru a droždia...múku s masloma masťou zmrvíme a zmiešame...
  2. Do múky urobíme jamku a pridáme vajce, vykysnutý kvások, 2 lyžičky soli a po lyžičke pridávame do cesta smotanu, lebo nie každá múka je rovnaká...
  3. vypracovala som polotuhé cesto, ktoré som ale poriadne vymiesila...zakryla útierkou a nechala pol hodinu kysnúť..
  4. vykysnuté cesto som rozvaľkala na hrúbku prsta..
  5. pokial cesto kyslo, pokrájala som si čabajskú klobásku na drobné kocočky, môžete aj pomleť a použiť ako koľvek údenú klobásku..
  6. Klobáskou som posypala celú plochu cesta a začala stáčať do tvaru rolády...
  7. stočená roláda....
  8. roládu som položila na foliu dobre zabalila a pre dnešok som skončila...roláda ide do chladničky do druhého dňa...
  9. na druhý deň som roládu vybrala,, odstránila foliu a rozvaľkala...z rozvaľkaného cesta som vykrajovala pagáčiky..pagáčiky ako, zvyknem formujem v oboch dlaniach, aby mali peknú výšku aj formu..
  10. ukladám na plech s pečiacou foliou..uložené pagáčiky treba nechať na plechu podkysnúť 30 min. potom ich potrieť vajcom a posypala som rascou..
  11. trúbu som vyhriala na 200st, a piekli sa 20 min..pokial ich upečiete a ochutnáte, prajem vám dobrú chuť..