Foto: archaa
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 ml |
|
125 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
3 ks |
|
1/2 zväzku |
|
10 lístkov (alebo sušená na posypanie) |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Uvaríme zeleninový vývar, stíšime oheň a vsypeme doň Bulgur. Premiešame, prikryjeme a pri slabej teplote ho necháme boptnať asi 16-20 minút. Necháme vychladiť.
- 2
Papriku, paradajky, zelenú cibuľku, uhorku nakrájame na malé kocky a pridáme nasekanú mätu a petržlen. Primiešame vychladený Bulgur, olej, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pridáme štipku cukru. Dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mám tu napr. recept na Vegetariánsky Kibbeh z tekvice.
varecha.pravda.sk/recepty/vegetariansky-kibbeh-z-tekvice-...
pre tých, čo by chceli vedieť niečo bližšie o bulgure, prikladám link:
zena.atlas.sk/bulgur-super-jedlo-nikto-ho-nepozna/zdr...
Tvoj šalátik sa mi páči,je rýchly,zdravý a určite výborný.Uložený!!!
Zdravím Vás :)).