Kelový prívarok
	        Autor receptu: dr 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú oravskú slaninku, nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané 2 strúčiky cesnaku, trocha posolíme, prikryjeme a za občasného premiešania podusíme. Pridáme pokrájaný kel a zemiaky pokrájané na kocky, pridáme rascu, červenú sladkú mletú papriku, čierne korenie, osolíme a podlejeme vývarom toľko, aby bol zaliaty skoro celý obsah (mala som hovädzí vývar tak som použila ten). Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 25 minút, pridáme na jemno nastrúhaný zemiak a ešte dusíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, asi 8 minút, aby sa rozvaril aj nastrúhaný zemiak a prívarok zahustil. 
 - Nakoniec pridáme uvarené hovädzie mäso pokrájané na menšie kocky, 3 strúčiky rozotretého alebo prelisovaného cesnaku, v dlaniach rozotretú majoránku, premiešame a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme odležať 30 minút a môžeme podávať.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |