Kelový prívarok

Autor receptu: dr

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú oravskú slaninku, nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané 2 strúčiky cesnaku, trocha posolíme, prikryjeme a za občasného premiešania podusíme. Pridáme pokrájaný kel a zemiaky pokrájané na kocky, pridáme rascu, červenú sladkú mletú papriku, čierne korenie, osolíme a podlejeme vývarom toľko, aby bol zaliaty skoro celý obsah (mala som hovädzí vývar tak som použila ten). Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 25 minút, pridáme na jemno nastrúhaný zemiak a ešte dusíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, asi 8 minút, aby sa rozvaril aj nastrúhaný zemiak a prívarok zahustil.
  2. Nakoniec pridáme uvarené hovädzie mäso pokrájané na menšie kocky, 3 strúčiky rozotretého alebo prelisovaného cesnaku, v dlaniach rozotretú majoránku, premiešame a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme odležať 30 minút a môžeme podávať.