Foto: marianne
Pustila som si dobru muzicku a robila kelove fasirky:-D Pre mna vyborny relax.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g pokrajany na pasiky |
|
1 ks nasekaná velka |
|
1 strucik |
|
2 PL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
,mleté čierne korenie podla chuti |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
100 g varena |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody pridame 1cl feniklovych semienok,1cl celej rasce a na pasiky pokrajany kel.Uvarime do chrumkava:-)
-
2
Kym sa kel povari,na 2pl oliv.oleja dame osmahnut pokrajanu cibulu,cesnak do sklovita.Ked je hotova odtiahneme z ohna a len zlahka premiesame 2 cl cervenej mletej papriky.
-
3
Polouvareny kel nechame riadne odkvapkat.
-
4
Odkvapkany a ochladeny kel vysypeme do misky a pridavame:uvarenu pohanku alebo(ryzu,krupy),osmahnutu cibulu s cesnakom,vajicka,majoran,drvenu rascu,sol,korenie,muku(dala som spaldu),ovsene vlocky.Vsetko spolu dobre premiesame.
-
5
A tvarujeme fasirky,ktore kladieme na jemne vymasteny peciaci papier na plechu.Pecieme v rure 10-15 min na 180. Podavala som s kurkumovo-hraskovou ryzou a pre mojich stravnikov este s pecenou krkovickou.:-)
Dobre som im doma radila,kto zavaha....