Kečup s bazalkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. augusta 2012

Už viac rokov robím kečup podľa tohoto receptu a veľmi sa osvedčil..chuťou sa vôbec nelíši od toho, čo ponúkajú v obchode,,,naviac je z domácich Zobraziť celý popisUž viac rokov robím kečup podľa tohoto receptu a veľmi sa osvedčil..chuťou sa vôbec nelíši od toho, čo ponúkajú v obchode,,,naviac je z domácich surovín a neobsahuje farby a Ečka..

60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
250 g
0,5 dl
350 g
200 g
1 káv.lyžička
1 káv.lyžička
1 lyžica
1 lyžica
1 káv.lyžička
4 ks
4 ks
4 lyžice čerstvá




Postup

  1. 1

    paradajky som obrala, umyla..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nechala zovrieť vodu a obarili na 3 min..potom vybrala do studenej vody a ošúpala..pokrájala na menšie kúsky,

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cibuľu očistila a pokrájala na kocky..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    jablčka padavky, očistila a pokrájala na kocky..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nasypala som do paradajok hrozienka..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do hrnca som dala 4 polievkové lyžice vody , pridala som k nej pokrájanú cibuľu, ktorú som osolila 1 lyžičkou soli a podusila na mäkko...

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    k mäkkej cibuli som pridala zmes paradajok,jablk, hrozienok a všetko som pomiešla...keď sa zmes začala variť, pridala som cukor,ocot,štiplavú mletú papriku,muškátový oriešok, zázvor, mleté čierne korenie. zomlela som 4 guličky nového korenia s klinčekmi a pridala do varu...všetko sa varilo 1 hodinu...

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď bola masa na kečup mäkká, dala som ju postupne do mixéru a pridala som do každej dávky jednu lyžicu čerstvej bazalky...rozmixovanú zmes som preliala do sitka a prepasírovala...čistú zmes som naliala do hrnca a ešte raz som nechala zovrieť na 10 min..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    uvarený kečup som nalievala horúci do pohárov a fliaš...putovali do suchého dunstu až do vychladnutia..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotový kečup...dobrú chuť..

    Kečup s bazalkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marianna76
podľa surovín, mňam,.... síce nemám veľa rajčín ale na toto si odložím.... ešte aj sušiť a džem... hm, kde ich vziať... tušim zabehnem k Izabellke.... mám rada zázvor, bazalku... jablká síce mám nekyselé ale to snáď nevadí... Ďakujem za recept.
izabella929
@marianna76 , ďakujem pekne.-))jablčka môžu byť aké koľvek, už v tomto čase nieto letné, tie už skončili...nech sa ti podarí a chutí.-)
marianna76
dík, mám také červené, známa ich volá jakubáky... dnes mi z nich obrala...
marijanka712
Izka velmi zaujímavý recept na kečup , pekne si ho rozpísala a tiež vypadá že je chutný.
stacy77777
Už je recept uložený, vďaka. Tu u nás na severe paradajky dozrievajú dosť zťažka, aspoň ja som začala oberať až tento posledný týždeň, jabĺčka mám ešte letné,včasné stále trocha na strome,dúfam, že budúci týždeň konečne porobím to, čo mám naplánované....Veru, len toho času keby bolo viac,po ročnej PN som nastúpila naspäť do práce a akosi sa neviem naštartovať.....
izabella929
@stacy77777 , veľmi pekne ďakujem.-))) len pekne pomaly, všetko má svoj čas, neboj, dobehneš sa, poznám to .-))deň -dva oddych a potom zase po troške...držím ti veľmi silno palce, aby si to všetko zvládla.-)))
salinka
V kúpenom kečupe určite nie je toľko dobrôtok ako v tvojom. Tam zmiešajú len obstarozné rajciny s chemickými prikrášlovadlami:-(
Tvoj ukladám.
izabella929
@salinka , čítala som tu na nete štúdiu, z čoho sa vyrába kečup a smotana...takže podľa tých uzáverov, kečup paradajku ani nevidel...sú to všetko chemické náhrady a smotana ani popri mlieku neprešla...vyrobené z prachu...takže domáce je domáce a je najlepšie.-)) dík za komentár.-)
marianna76
Iz včera som spravila z tvojej dávky ale dvojitej.... moji chlapi sú nadšení a aj 4 x som sa ich pýtala, či im fakt tak chutí, že veď nemusia ho jesť... ale som veľmi veľmi rada, že chcú, aby som urobila zas... nemusím v kečupe papriku, preto je tento aj pre mňa super. Veľmi pekne ti ďakujem.... ďakujem. a ozaj, tento týždeň ho ešte raz spravím, takže džem z paradajok nebude....
fialka49
Izka, robila som kečup podľa tohto tvojho receptu zo 6-násobného množstva, lebo deti kečup milujú ku všetkému. Okrem bazalky som pridala aj tri byle zelerovej vňate. Je fantastický.
astheart
Musí tam být ta bazalka? Nemám ráda její chuťˇ......... :((( Celer by nestačil?
izabella929
@astheart.ak ju nemáš rada, nedaj si ju do neho...so zelerom som to nerobila ešte, ale ak ho máš radšej, nemám námietky...) nech sa ti podarí a následne chutí.-)
anina6
prajem krásny letný deň @izabella929 , dnes som uvarila kečup podľa tvojho receptu, poviem ti lepší som nejedla, vynikajúci. skúsila som dávku z 2kg paradajok, na skúšku a určite spravím zas. ďakujem za super recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia