Kečup s bazalkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Už viac rokov robím kečup podľa tohoto receptu a veľmi sa osvedčil..chuťou sa vôbec nelíši od toho, čo ponúkajú v obchode,,,naviac je z domácich surovín a neobsahuje farby a Ečka..

60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. paradajky som obrala, umyla..
  2. nechala zovrieť vodu a obarili na 3 min..potom vybrala do studenej vody a ošúpala..pokrájala na menšie kúsky,
  3. cibuľu očistila a pokrájala na kocky..
  4. jablčka padavky, očistila a pokrájala na kocky..
  5. nasypala som do paradajok hrozienka..
  6. do hrnca som dala 4 polievkové lyžice vody , pridala som k nej pokrájanú cibuľu, ktorú som osolila 1 lyžičkou soli a podusila na mäkko...
  7. k mäkkej cibuli som pridala zmes paradajok,jablk, hrozienok a všetko som pomiešla...keď sa zmes začala variť, pridala som cukor,ocot,štiplavú mletú papriku,muškátový oriešok, zázvor, mleté čierne korenie. zomlela som 4 guličky nového korenia s klinčekmi a pridala do varu...všetko sa varilo 1 hodinu...
  8. keď bola masa na kečup mäkká, dala som ju postupne do mixéru a pridala som do každej dávky jednu lyžicu čerstvej bazalky...rozmixovanú zmes som preliala do sitka a prepasírovala...čistú zmes som naliala do hrnca a ešte raz som nechala zovrieť na 10 min..
  9. uvarený kečup som nalievala horúci do pohárov a fliaš...putovali do suchého dunstu až do vychladnutia..
  10. hotový kečup...dobrú chuť..