Kečup s bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Už viac rokov robím kečup podľa tohoto receptu a veľmi sa osvedčil..chuťou sa vôbec
nelíši od toho, čo ponúkajú v obchode,,,naviac je z domácich surovín a neobsahuje farby a
Ečka..
60 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- paradajky som obrala, umyla..
- nechala zovrieť vodu a obarili na 3 min..potom vybrala do studenej vody a ošúpala..pokrájala na menšie kúsky,
- cibuľu očistila a pokrájala na kocky..
- jablčka padavky, očistila a pokrájala na kocky..
- nasypala som do paradajok hrozienka..
- do hrnca som dala 4 polievkové lyžice vody , pridala som k nej pokrájanú cibuľu, ktorú som osolila 1 lyžičkou soli a podusila na mäkko...
- k mäkkej cibuli som pridala zmes paradajok,jablk, hrozienok a všetko som pomiešla...keď sa zmes začala variť, pridala som cukor,ocot,štiplavú mletú papriku,muškátový oriešok, zázvor, mleté čierne korenie. zomlela som 4 guličky nového korenia s klinčekmi a pridala do varu...všetko sa varilo 1 hodinu...
- keď bola masa na kečup mäkká, dala som ju postupne do mixéru a pridala som do každej dávky jednu lyžicu čerstvej bazalky...rozmixovanú zmes som preliala do sitka a prepasírovala...čistú zmes som naliala do hrnca a ešte raz som nechala zovrieť na 10 min..
- uvarený kečup som nalievala horúci do pohárov a fliaš...putovali do suchého dunstu až do vychladnutia..
- hotový kečup...dobrú chuť..