Kebab

Kebab z rúry (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole.

15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvá surovín nepíšem, recept je skôr na spôsob prípravy. Všetko spolu zmiešame - z byliniek si vyberieme iba jednu obľúbenú. Môže sa pridať aj najemno pokrájaná červená paprika. Zmes dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmes rozotrieme na akoby veľkú placku, na hrúbku asi 2 cm. Potom nožíkom alebo špachtľou kývajúcimi pohybmi placku porozdeľujeme na dlhé pásy. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Vložíme do rozpálenej rúry, 200 stupňov, asi 10 minút, alebo podľa gusta :-) Ak mäso pustí trocha šťavy, veľkou lyžicou ju odoberieme. Rúru prepneme na vrchný gril a ešte pečieme - grilujeme 5 minút alebo podľa gusta a chuti.
  4. Hotovo. Ja som podávala s bulgurom zo zeleninou (na studeno). Tiež som k tomu urobila "dip" zo smotany zmiešanej s trochou sambal oelek a čili. Dobrú chuť.