Kebab
Kebab z rúry (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole.
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Množstvá surovín nepíšem, recept je skôr na spôsob prípravy. Všetko spolu zmiešame - z byliniek si vyberieme iba jednu obľúbenú. Môže sa pridať aj najemno pokrájaná červená paprika. Zmes dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmes rozotrieme na akoby veľkú placku, na hrúbku asi 2 cm. Potom nožíkom alebo špachtľou kývajúcimi pohybmi placku porozdeľujeme na dlhé pásy. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
- Vložíme do rozpálenej rúry, 200 stupňov, asi 10 minút, alebo podľa gusta :-)
Ak mäso pustí trocha šťavy, veľkou lyžicou ju odoberieme. Rúru prepneme na vrchný gril a ešte pečieme - grilujeme 5 minút alebo podľa gusta a chuti.
- Hotovo.
Ja som podávala s bulgurom zo zeleninou (na studeno). Tiež som k tomu urobila "dip" zo smotany zmiešanej s trochou sambal oelek a čili.
Dobrú chuť.