Kebab 
	        Kebab z rúry (fotorecept)
	        Autor receptu: kucharka
	         
	        
	        Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole. 
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Množstvá surovín nepíšem, recept je skôr na spôsob prípravy. Všetko spolu zmiešame - z byliniek si vyberieme iba jednu obľúbenú.  Môže sa pridať aj najemno pokrájaná červená paprika. Zmes dáme aspoň na dve hodiny do chladničky. 
 - Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmes rozotrieme na akoby veľkú placku, na hrúbku asi 2 cm. Potom nožíkom alebo špachtľou kývajúcimi pohybmi placku porozdeľujeme na dlhé pásy. Jemne pokvapkáme olivovým olejom. 
 - Vložíme do rozpálenej rúry, 200 stupňov, asi 10 minút, alebo podľa gusta :-)
Ak mäso pustí trocha šťavy, veľkou lyžicou ju odoberieme. Rúru prepneme na vrchný gril a ešte pečieme - grilujeme 5 minút alebo podľa gusta a chuti. 
 - Hotovo. 
Ja som podávala s bulgurom zo zeleninou (na studeno). Tiež som k tomu urobila "dip" zo smotany zmiešanej s trochou sambal oelek a čili. 
Dobrú chuť.