Kebab, pide a focaccia

frezia68 - fotkafrezia68, 20. júla 2014
Kebab, pide a focaccia
Foto: frezia68

Chcela som skúsiť recept od Majkla Najlepší kebab.Predvádzal ho z krásnej sviečkovej a mne už vtedy tiekli sliny,no mne stačili aj kuracie prsia,takže kritiku Zobraziť celý popisChcela som skúsiť recept od Majkla Najlepší kebab.Predvádzal ho z krásnej sviečkovej a mne už vtedy tiekli sliny,no mne stačili aj kuracie prsia,takže kritiku vo výbere mäsa neprijímam :-). A pretože kebab ukladal do žemle,ktorú piekol z cesta na Pide,skúsila som z bezlepkovej múky a bola zvedavá,či sa nafúkne.Nenafúkla,koťuha jedna!

2
porcie
120 minút
príprava
12 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
20 g
 (soľ)
2 pl
2 pl
 na potretie cesta
Kebab:
 alebo kuracie prsia (podľa stravníkov)
marináda:
 jemne nakrájaná
 jemne nakrájaný
Zelenina:
Marináda na šalát:




Postup

  1. 1

    Najprv som mäso dala na 30 min. do mrazničky,aby som ľahko nakrájala tenké plátky.Neuvádzam množstvá,každý si prispôsobí podľa počtu stravníkov.A tiež neuvádzam množstvá na marinádu,lebo nie každý znesie,viac cesnaku,cibule,teda mixujte,ochutnávajte,pridávajte,zasa koštujte,až to bude najviac chutiť.

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 1
  2. 2

    Urobila som marinádu a kuracie prsia dala marinovať na 6 hodín.Ak máte sviečkovú ( tá by aj mne ešte viac chutila ),marinujte cez noc.

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som kysnuté cesto tak,že najprv som urobila kvások s vlažnou vodou a po vykysnutí som postupne prisypávala múku,aby cesto bolo nelepivé.To som nefotila,lebo som skúšala bezlepkovú múku a nemienila som tu pridávať recept.Po vymiesení som ho ešte hnietla na doske,až bolo dobre vypracované.Dala som do misky,potrela olivovým olejom a nechala prikryté kysnúť cca 1 hod.Po vykysnutí som odobrala cesto na 2 žemle a zo zvyšku bude focaccia.Piekla som na 220°C asi 12 min.

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 3
  4. 4

    Dúfala som,že žemle sa nadujú,ale tá bezlepková múka rozkazuje mne a nie naopak :-) Nechala som ešte kysnúť cca 30 min.,žemle potrela vyšľahaným žĺtkom s mliekom a posypala sezamom.Focacciu som roztiahla prstami, potrela olivovým olejom a ozdobila rozmarínom.Po upečení a vychladnutí žemlí som ich plnila najprv mäsom,ktoré som upiekla na horúcej panvici,kde som pridala 2 lyžice oleja.Kúsky mäsa po chvíli som otočila a piekla postupne tak,aby sa na panvici neprekrývali,ale každý kúsok som zvlášť postupne pridávala, vyberala a opiekla do zlata a chrumkava.

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 4
  5. 5

    Keďže trebalo aj fotiť,podoprela som žemlu špajlami a pridala na mäso zeleninu a každý si pridá podľa chuti papriku,čili.....

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 5
  6. 6

    a na zeleninu trocha jogurtovej marinády s cesnakom a mätou.

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 6
  7. 7

    Žemľu ukončím chrumkavými kúskami mäsa.Žemla nie je chrumkavá,v ceste je jogurt a teda je mäkká,vláčna aj pre seniorov,ktorých už hnevá chrup :-) .Akurát sa mi nenafúkla a preto asi nemá nárok na ten názov Pide,ale zasa si môžu pochutnať aj bezlepkáči. Tak ak vyskúšate,nech vám chutí a želám pekný zvyšok nedele každému,kto trpezlivo došiel až do konca receptu :-)))

    Kebab, pide a focaccia - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@fr ézia68..tak toto jedlo beriem všetkými desiatimi...krásne, chutné a domáce...) nemá chybu...) patrí ti 5*...šikuľka...
radost
@frezia68
..aj ja sa medzi trpezlivých hlásim..nič nepečiem - zrejme to bude tým počasím..stačia mi tie prsia-tie sa tak štvrťhodinku narýchlo musia..a bodka..k tomu dáky šalát.. a už od únavy na kanapu padám..máš môj obdiv-milá madam..:-)
afataga
no ja problem s lepkom nemam, znesiem aj nafuknutu zemlu :-) s tou svieckovou to musi uzasne, ale zjedla by som aj s prsiami :-)
brambora
tie spajle su svetove :D sliny mi tecu... nechala by som sa ponuknut.
tetrisss
Docitala som dokonca a paci sa mi :), niekedy veru s takou domacou zemlou urcite vyskusam.
stefik
bože ten kebab sa tak usmieva, zjedz ma zjedz ma, pekný
jozka2
frezia68,vyzera to super aj bez toho nafuknutia,zaiste vyskusam
dandika1
@frezia68 krasne nafotene,nenafuknute su sikovne( aspon netreba velmi otvarat usta) aked sa spoja tie chute musi to byt uzasne .Ukladam a verim,ze tento tyzden bude ochutnavka kur.prsia postacia( svieckovica nemusi byt) Vdaka za receptik>>>


terinka55
Ďakujem, dočítala som. Recept ma zaujal a páči sa mi. Dávam Ti 5*
nika8
ale robis chute :), ukladam do KK, neskor vyskusam. 5*
jerica
MILÉ, A AKO SI SA VYNAŠLA S PODOPIERKOU NEMÁ CHYBU :-) inšpirácia z receptu kk, ***** .
eviana
@frezia68 moja milá, krásny receptík, zblajzla by som bez váhania hneď a isto by mi veľmi chutilo, plné hviezdne nebo máš u mňa - posuniem mláďatku, bude nadšený z receptu, ďakujeme ;) 5*
mia2404
dočítala až dokonca a teraz slintám :-) , ukladám a zajtra už nemusím rozmýšlať čo na obed
frezia68
@mia2404 a @manya : z normálnej múky sa zemľa nafúkne a bude chutnejšia.Len tá bezlepková štrajkuje :-),tak nech sa vydarí.
cesminaz
Mila @frezia68 tvoj kebap musi chutit uuuuuzasne ;-) a aj tvoje zemle! My veru mame v kebape radsej kuracie mäso,nez hovädzie :-D takze ja nemam ziadne namietky ;-)) Fotka n.5 a n.6 sa ti teda povedla..si sa paradne vynasla s tymi spajdlami ;-)))) 5*
zdenka1009
@frezia68 ďakujem za pekný receptík, mäsko /prsia/ sa mi marinuje a pida nebude, ale zajtra pôjdem kúpiť arabský chlieb, myslím ,že aj s tým nám bude chutiť :-)
babidka
Teraz vecer ?:-)A veruze ano ! Vobec by si ma nemusela prehovarat ...Nafuknuta /pysna/zemla nemusi byt , ved skromna je mozno este lepsia .Ale ja to skusim aj s tou hovadzinou , mam este par kuskov svieckovice v mraznicke /vcera som objavila / a urobim si kebab !:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia