Kebab, pide a focaccia

Autor receptu: frezia68

Chcela som skúsiť recept od Majkla Najlepší kebab.Predvádzal ho z krásnej sviečkovej a mne už vtedy tiekli sliny,no mne stačili aj kuracie prsia,takže kritiku vo výbere mäsa neprijímam :-). A pretože kebab ukladal do žemle,ktorú piekol z cesta na Pide,skúsila som z bezlepkovej múky a bola zvedavá,či sa nafúkne.Nenafúkla,koťuha jedna!

2
porcie
120 minút
príprava
12 minút
na 220 °C

Postup

  1. Najprv som mäso dala na 30 min. do mrazničky,aby som ľahko nakrájala tenké plátky.Neuvádzam množstvá,každý si prispôsobí podľa počtu stravníkov.A tiež neuvádzam množstvá na marinádu,lebo nie každý znesie,viac cesnaku,cibule,teda mixujte,ochutnávajte,pridávajte,zasa koštujte,až to bude najviac chutiť.
  2. Urobila som marinádu a kuracie prsia dala marinovať na 6 hodín.Ak máte sviečkovú ( tá by aj mne ešte viac chutila ),marinujte cez noc.
  3. Pripravila som kysnuté cesto tak,že najprv som urobila kvások s vlažnou vodou a po vykysnutí som postupne prisypávala múku,aby cesto bolo nelepivé.To som nefotila,lebo som skúšala bezlepkovú múku a nemienila som tu pridávať recept.Po vymiesení som ho ešte hnietla na doske,až bolo dobre vypracované.Dala som do misky,potrela olivovým olejom a nechala prikryté kysnúť cca 1 hod.Po vykysnutí som odobrala cesto na 2 žemle a zo zvyšku bude focaccia.Piekla som na 220°C asi 12 min.
  4. Dúfala som,že žemle sa nadujú,ale tá bezlepková múka rozkazuje mne a nie naopak :-) Nechala som ešte kysnúť cca 30 min.,žemle potrela vyšľahaným žĺtkom s mliekom a posypala sezamom.Focacciu som roztiahla prstami, potrela olivovým olejom a ozdobila rozmarínom.Po upečení a vychladnutí žemlí som ich plnila najprv mäsom,ktoré som upiekla na horúcej panvici,kde som pridala 2 lyžice oleja.Kúsky mäsa po chvíli som otočila a piekla postupne tak,aby sa na panvici neprekrývali,ale každý kúsok som zvlášť postupne pridávala, vyberala a opiekla do zlata a chrumkava.
  5. Keďže trebalo aj fotiť,podoprela som žemlu špajlami a pridala na mäso zeleninu a každý si pridá podľa chuti papriku,čili.....
  6. a na zeleninu trocha jogurtovej marinády s cesnakom a mätou.
  7. Žemľu ukončím chrumkavými kúskami mäsa.Žemla nie je chrumkavá,v ceste je jogurt a teda je mäkká,vláčna aj pre seniorov,ktorých už hnevá chrup :-) .Akurát sa mi nenafúkla a preto asi nemá nárok na ten názov Pide,ale zasa si môžu pochutnať aj bezlepkáči. Tak ak vyskúšate,nech vám chutí a želám pekný zvyšok nedele každému,kto trpezlivo došiel až do konca receptu :-)))