Drobné pečivo
Drobné pečivo

Kávové hrebienky

maxinka - fotkamaxinka, 5. novembra 2017
Kávové hrebienky
Foto: maxinka

Suroviny

Cesto:
420 g
140 g
280 g
4 ks
1 KL
1 ks
štipka
Krém:
1/2 l
2 ks
1 ks
250 g
250 g
Poleva:
120 g
3 PL (uvarená horúca)
Na ozdobu:
 (zrnká)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu so zmäknutým tukom zmiešame, vypracujeme cesto. Vyvaľkáme. Vykrajovačkou v tvare hrebienka (rožteka), povykrajujeme. Poukladáme na papierom vyložený plech. Upečieme pri teplote 180 °C približne 6 - 7 minút.

  2. 2

    Z mlieka, vanilkového cukru a práškov, uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom,

  3. 3

    Hrebienky naplníme krémom a polejeme polevou, ktorú si pripravíme vymiešaním práškového cukru s horúcou kávou. Do ešte nie celkom stuhnutej polevy vtlačíme zrnko kávy a ozdobíme čokoládou

    Kávové hrebienky - obrázok 3

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
Jeden jako druhý, až mi zrak přechází. O fotu v kometech psát nebudu. To je čistá provokace. No, mám se na co těšít. Budou Vánoce a takových receptů bude kopec. Bych to i vydržela /na několik etap/, ale vyválet těsto, to mi nejde. Na to jsem levá jako šavle. Díky za receptík, je fantastický. Tleskám, smekám, jsi nesmírně šikovná a trpělivá, milá @Masinka !
@Kukulienka71 (5.11.2017 13:22)

Našlo by sa aj viac. Len keby bol nejaký spôsob ako to poslať. Žeby som to vložila do nejakej potrubnej pošty, zadám adresu a o chvíľu je to u adresáta. Ale čo nebolo môže niekedy byť.
@Maxinka , neviem, koľko máš síce rokov, ale ak sa podívam na tvoje koláčiky a nielen tieto, všetky, čo tu máš pridané, pripadáš mi ako profesionálka, nie si cukrárka - pekárka? Krásne, rozmanité a chutné sú a tiež
aj tieto hrebienky. Máš fortieľ, ide ti to......
@Izabella929 , Izka, musela som sa smiať, že mole, xixi asi mrle, aspoň tak sa to hovorí....:)))
@Evanaaa (5.11.2017 16:57)

Ďakujem, že to vyzerá ako od profesionálky, ale nie je to tak. Je to len moja záľuba. Moje zamestnanie je pečeniu na míle vzdialené. S pečením som začala ako mladé dievča, lebo moja mama na pečenie zákuskov nebola. Tak som piekla pre seba, pre návštevy, neskôr keď som sa vydala pre deti. Skúšala som všetko, rolády, torty, štrúdle. Žiadny neúspech ma neodradil. Z chýb som sa poučila a tak som sa zdokonaľovala. Takže sú to len roky pečenia pre svoju rodinu. Čo sa týka rozmanitosti, áno to je to, čo ma baví. Zameranie len na pečenie jedného druhu pečiva by ma nudil. A len tak na ukážku, naposledy som piekla tortu.


Vyzeraju velmi pekne. Dobry tip na vianocne pecenie, hoc kazdy rok tvrdim, ze uz tolko piect nebudem no mam pocit ako keby som pred vianocami zblbla a len vypekam a vypekam a vypekam.....
Krásne! Určite ich vyskúšam. Robievam tiež hrebienky, také pásikavé , žlto-kakaové s plnkou. Nepolievam ich žiadnou polevou, sú efektné tým pásikovaním, tieto k nim pribudnú na vianoce. A torta je pekná, to zdobenie si odkukám, vďaka za nápad.
Maxinka, nemám foto, keď budem piecť na vianoce vyfotím. Odložím si zo základného bledého cesta, pridám kakao, a na bledý rozvaľkaný plát uložím kakaové pásiky a prejdem po tom jemne válkom. Bola by som rada, keby si poradila ako na tie kvietky.
@Gabikabp (27.3.2018 21:10)

V recepte bola uvedená Hera, ale vzhľadom k tomu,že niekto nechce používať rastlinné tuky, tak som napísala len tuk. Nechala som to rozhodnutí ľudí, aby použili to čo im vyhovuje. Takže kto nechce Heru, nech dá maslo.

Pridaj komentár k receptu: