Karfiolový šalát
Karfiolový šalát (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu.* Je len jedna podmienka pri použití karfiolu na šalát, nesmie byť úplne uvarený domäkka, ale na skus.
Postup
- Karfiol rozoberieme na ružičky a v troche osolenej vody povaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
- Na oleji orestujeme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, osolíme, a podlejeme 2 lyžicami vody. Na miernom ohni podusíme 10 minút (tekutina sa musí vypariť) a necháme vychladnúť.
- Ku karfiolu pridáme hrášok (sterilizovaný scedíme, mrazený len pridáme, kým šalát dokončíme, rozmrazí sa).
- Vmiešame vychladnuté šampiňóny.
- Vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
- K šalátu pridáme jogurt, okoreníme a premiešame.
- Nakoniec vmiešame nasekanú vňať.
- Jednotlivé porcie posypeme nadrobno nakrájanými vajíčkami.