Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a syry,
najmä parmezán, spojila som tieto základné suroviny, na večeru boli výborné rezne.
20 minút príprava |
5+5 minút na 90-100 °C |
Postup
- Karfiol som očistila, rozobrala na ružičky, umyla, uvarila vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila a nechala na cedníku odkvapkať dobre z vody, zatiaľ som nastrúhala parmezán na jemnom strúhadle, uvarené ružičky som roztlačila na drobné kúsky,...
- ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením, muškátovým kvetom, pridala som nastrúhaný parmezán, posekanú petržlenovú vňať,...
- ...vajcia, mlieko, premiešala spolu, pridala som múku a prášok do pečiva,....
- ...premiešala, zahustila strúhankou...
- ...na tvárnu hmotu, nechala odležať asi 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute,...
- ...v horúcom oleji som vypražila rezne z jednej...
- ...i z druhej strany pekne do červeno - hneda a do chrumkava,...
- ...vypražené rezne som dala odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
- Podávala som s domácou tatárskou omáčkou a varenými novými zemiakmi poliatymi rozpusteným maslom a posypanými posekanou petržlenovou vňaťou.
- Bola to chutná a rýchla jarná večera, ak som vás inšpirovala, poteší ma to, v tom prípade prajem Dobrú chuť :-)