Karfiolové rezne s parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a syry, najmä parmezán, spojila som tieto základné suroviny, na večeru boli výborné rezne.

20 minút
príprava
5+5 minút
na 90-100 °C

Postup

  1. Karfiol som očistila, rozobrala na ružičky, umyla, uvarila vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedila a nechala na cedníku odkvapkať dobre z vody, zatiaľ som nastrúhala parmezán na jemnom strúhadle, uvarené ružičky som roztlačila na drobné kúsky,...
  2. ...okorenila čerstvo mletým čiernym korením, muškátovým kvetom, pridala som nastrúhaný parmezán, posekanú petržlenovú vňať,...
  3. ...vajcia, mlieko, premiešala spolu, pridala som múku a prášok do pečiva,....
  4. ...premiešala, zahustila strúhankou...
  5. ...na tvárnu hmotu, nechala odležať asi 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute,...
  6. ...v horúcom oleji som vypražila rezne z jednej...
  7. ...i z druhej strany pekne do červeno - hneda a do chrumkava,...
  8. ...vypražené rezne som dala odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  9. Podávala som s domácou tatárskou omáčkou a varenými novými zemiakmi poliatymi rozpusteným maslom a posypanými posekanou petržlenovou vňaťou.
  10. Bola to chutná a rýchla jarná večera, ak som vás inšpirovala, poteší ma to, v tom prípade prajem Dobrú chuť :-)